Salı, Kasım 21, 2023

Sultanbeylispor'un stat isyanı


Geçtiğimiz aylarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açılışını yaptığı Sultanbeyli 100. Yıl Stadı aktif olmasına karşın hala ilçedeki amatörlerin hizmetine verilebilmiş değil.

Bunun nedeniyse stadın kullanım hakkını elinde bulunduran Sultanbeyli Belediyesi ile TFF İstanbul İl Temsilciliği arasındaki anlaşmazlık... Sultanbeyli Belediyesi İl Temsilciliği'ne "Buraya ilçe dışından takımların maçlarını vermeyin" derken TFF de bunun üzerine bu stada hiçbir amatör maç programlamıyor. Bu durumdan en çok mağdur olan takım ise 1. Amatör Lig takımlarından Sultanbeylispor.

Hali hazırda 3 stadı olan Sultanbeyli ilçesinde sadece iki kulüp var: Bunlardan Sultanbeyli Belediyespor Gölet Stadı'nı kullanırken Sultanbeylispor 100. Yıl Stadı'nı isterken antrenman ve maçlarını ilçe merkezindeki Belediye Stadı'nda yapıyor. Ancak bu stadın zeminin ve yedek kulübelerinin kötü durumda olması Sultanbeylispor'u isyan noktasına getirdi.


Kulüp Başkanı Eyüp Koç zeminin çok kötü olduğunu, futbolcuların adale sakatlıkları yaşadığını ve zeminden dolayı bu sahada oynamak istemediklerini söyledi. "Belediye ve TFF arasındaki anlaşmazlığın ceremesini biz çekiyoruz" diyen Koç "Eğer Belediye Stadı'nda oynamaya devam edeceksek zemin oynamaya müsait duruma gelmeli. Ayrıca yedek kulübeleri de yapılmalı" ifadelerini kullandı.


Nitekim Sultanbeylispor geçen hafta Beykoz Yenimahallespor maçını yine Belediye Stadı'nda oynadı. İl genelinde alt yapı maçlarının ertelenmesine neden olan soğuk ve yağışlı havada oynanan maçta üstü kırılmış yedek kulübelerinde oturmak zorunda kalan futbolcular battaniyelerin altına sığınırken, Sultanbeylispor Başkanı  Eyüp Koç maçı şemsiye ile takip etti.

Yepyeni 100. Yıl Stadı'na ise geçen hafta sadece U19 Gelişim ve U17 elit maç verildi.

Haber: Efkan Bucak




Beledite Stadı'nın zemini ve kulübeleri kötü durumda.

Yepyeni 100. Yıl Stadı amatörleri bekliyor.


Hiç yorum yok:

Cem Çalışkan Fatih'te antrenörlerle bir araya gelecek

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) İstanbul Şubesi’nin yaklaşan başkanlık seçimleri öncesi adaylığını açıklayan Cem Çalışkan, 13 Ma...