Pazar, Haziran 04, 2023

Anadolu FK BAL biletini kaptı



İstanbul SAL Klasman A Grubu son hafta maçında Anadolu FK, Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor'u 4-2 yenerek Bölgesel Amatör Lig'e yükseldi.

Kartal Bulvar Stadı'nda oynanan maçta, Mehmet Berk Güngör yönetimindeki  Anadolu'ya üç puanı getiren golleri 45+2'de Erdi Yeşiltepe, 48'de Ahmetcan Türkmen, 51'de Muhammed Toka ve 61'de Halil Emre Ekşi attı. Alemdağspor son bölümlerde 69'da Tolga Öztürk ve 90+2'de Engincan Topal'la iki gol bulsa da bunlar teselli olmadı. Haftaya lider olarak giren Alemdağspor grubu beşinci bitirerek büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Anadolu 9 kişi tamamladı
Zaman zaman gergin geçen maçta Anadolu'nun ilk golü sonrası Alemdağspor Teknik Direktörü Aydın Dursun saha dışına gönderildi. Anadolu'da da 58'de Emre Kart, 90'da Halil Emre Ekşi kırmızı kart gördü. Kırmızı beyazlılar böylece maçı 9 kişi tamamladı.

Daha önce DAL'da yer aldı
Geçen sezon liglerde Çengelköyspor ismiyle mücadele ederken sezon başında isim değişikliğine giden Anadolu FK böylece bu isimle ilk kez BAL'a yükseldi. Bununla beraber kulübün kökenlerinin dayandığı İstanbul Köy Hizmetlerispor 90'ların başında Deplasmanlı Amatör Lig'de yer almıştı. Kulüp daha sonra Darülacezespor, Zabıtaspor, Sekbanlarspor, Çengelköyspor isimleriyle oynadıktan sonra sezon başında Anadolu FK adını almıştı.

Haber: Mustafa Seçilir

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.