Çarşamba, Haziran 21, 2023

Bakırköy Yenimahalle'den mucizevi galibiyet



Çanakkale Dardanelspor ve Bakırköy Yenimahalle FK arasında oynanan TFF Kadınlar 3. Futbol Ligi play-off yarı final maçında hem az görülen bir hata hem de bir futbol mucizesi gerçekleşti.

Maçı penaltılarla kazanan Yenimahalle FK finale çıktı.

Bursa Veysel Karani Stadı’nda oynanan maçta Yenimahalle İremsu Öksüz’ün 57’deki golüyle öne geçerken Dardanelspor 76’da Ecenur Çetin’in penaltısıyla skora denge getirdi. 90 dakika 1-1 biterken uzatma devrelerinde skor değişmedi ve penaltılarda gidildi.

Penaltılara Yenimahalle FK başladı ve İstanbul ekibi ilk 3 penaltıdan ilkini kaçırdı, sonraki iki atışı İremsu Öksüz ve Tuana Tuna ile gole çevirdi. Dardanelspor ise Sena Alakaş, Damla Bıçak ve Betül Öncü ile 3’te 3 yaptı. Yenimahalle dördüncü penaltıyı da kaçırınca Dardanelsporlu oyunculular ve kenar yönetimi sevinçle sahaya girdi, hakem de penaltıları -yanlış bir kararla- erken bitirdi.

Son üç penaltıyı da kaçırdılar
Dardanelsporlular uzun süre maçı kazandıkları için sevinirken karşılaşmanın gözlemcisinin uyarısı ile hakem takımları tekrar yerlerine çağırdı ve penaltılara devam edildi. Galibiyet için kalan iki penaltıdan birini atması yeterli olan Dardanelspor iki atışı da kaçırdı, Yenimahalle beşinci atışını Gülüşan Yavuz’la gole çevirdiği için ilk 5 penaltı 3-3 bitti.

Altıncı penaltılarda Yenimahalle Melek Yılmaz’la 4-3 öne geçti. Dardanelspor’un 6. vuruşunu, önceki iki, atışta olduğu gibi günün kahramanı Büşra Çelikkol kurtarınca Yenimahalle FK finale yükseldi.

Bakırköy Yenimahalle FK 23 Haziran’daki finalde Pendik Güvenspor ile karşılaşacak ve kazanan taraf 2. Lig’e yükselecek.

Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.