Salı, Haziran 20, 2023

Bir şampiyonluğun hikayesi: Ataşehir Doğuşspor


İstanbul 2. Amatör Lig 16. Grup'ta şampiyonluğunu ilan eden Ataşehir Doğuşspor, Yenisahraspor'la Esatpaşa Stadı'da oynadığı maçla kupasına kavuştu.

16 hafta yenilgisiz mücadele eden takım bol gollü seyir zevki yüksek oyunuyla taraftarlarını oldukça memnun etti. Çok az kart görerek fair play anlamında iyi bir sezon çıkaran Ataşehir Doğuş Spor, gösterdiği performans ile rakiplerinin de takdirini toplamayı başardı. 8 yıllık bir planlama, özveri ve karakterli duruş ile gelen bu şampiyonluğun hikayesini takımın kendisinden dinleyelim.  

Kaptan Muhammed Kaya: Bu sene bu takımı şampiyon yapalım dedik, yaptık

Bizim kulüp bir semt kulübü, geçmişi başarılarla dolu bir kulüp. Başkanımız Çetin Kaygusuz aradı, oturalım konuşalım dedi bizde takımın ikinci kaptanı Emre ile kabul ettik. “Ben başkan olarak tüm yetkiyi size bırakıyorum ne karar alırsanız alın arkanızdayım” dedi. Bizde bu doğrultuda şampiyon olacak karakterli ve aynı zamanda isim sahibi tanıdıklarımızla konuştuk. Sağ olsunlar başta hocamız Ahmet Bilgin, sonrasında benim de kaptanlığımı yapmış Erhan Yeygül abim, semtin adamları olarak nitelendirdiğimiz Ceyhun Ertaş ve Yusuf İnce'ye “Bu sene bu takımı şampiyon yapalım” dediğimizde bizi kırmadılar ve koşulsuz şekilde kabul ettiler. Onlarla birlikte baştan takım kurduk. 22 transfer yaptık iyi idman yaptık iyi çalıştık. Bu şampiyonlukta herkesin emeği var.

Futbol Şube Sorumlusu Ali Ocak: Kimse para almadan oynadı

Çoğu futbolcu bizim altyapı oyuncumuzdu. Kaptan hepsiyle görüştü. 'Kulübe diyet borcumuz var diyerek geldiler.' Hepsi gönüllü top oynadı kimse para talep etmedi. Topçuların hepsi süper karakterdeler.

Kaptan Muhammed Kaya: Bizler Doğuşspor Sevdalısıyız

Konu Doğuşspor olunca para değersizleşiyor bizim için. Bizi seven sayan abilerimin kardeşlerimin sayesinde bir takım oluşturduk. Sen varsan takımda sıkıntı yok dediler herkes fedakarlık yaptı. Bizi dışarıdan izleyenler bu takım nasıl kuruldu kaça mal oldu diye konuştu, halbuki biz aile ortamı oluşturduk para hiç konuşmadık.



Teknik Sorumlu Ahmet Bilgin: Oluşturduğumuz Aile Havası Bize Şampiyonluğu Getirdi

Bizim ilk başlangıçta bu takımla ilk düşüncemiz ahlaklı disiplinli ve hedefi olan oyuncu grubuyla sezona başlamak ve devam etmekti. Biz kendi içimizde bir aile gibi hoca oyuncu ilişkisinin dışında tamamen abi kardeş gibi problemlerimizi iletişimle çözebileceğimiz bir takım kadrosu oluşturduk. Bu kadro bizim daha önce tanıdığımız oyunculardan oluşuyordu. Takım kaptanı Muhammed Kaya, Erhan Yeygül , Safa Alarçin gibi… Burada takım kaptanı Muhammed’in referansları da önemliydi. Diğer oyuncu arkadaşlarımız da amatör takımlardan tanıdığımız üst liglerde oynamış tecrübeli oyunculardı. Sağolsunlar hepsi fedakarlık gösterdiler. Hedeflerimizi sezon başında belirledik ve sezon sonuna kadar koruduğumuz bu aile havası bize şampiyonluğu getiren artı oldu. Bunu da devam ettirmek niyetindeyiz. 

Sezon içindeki planımız geniş bir kadroylaydı fakat sonradan sakatlıklar ve ayrılıklar oldu. Elimizdeki mevcut kadro ile nasıl verim alabileceğimizi düşündük. Takımımız genç bir oyuncu kadrosuna sahip. U18’den gelen 2005’li 2004’lü oyunculara sahibiz. Önceliği genç oyuncularla planlama yapan ve insan kazanmak olan bir hocayım. Futbol bir netice oyunudur ancak doğru insan yetiştirmek, insanlarla iletişim kurmak ve bu oyuncuları üst liglere yönlendirerek kıvanç duymak benim ilk amacım.

Başlangıçta ilk maçımızda mağlup olarak başladık. Ancak takımın oyun düzeyine baktığımızda hedefi yakalayabilecek bir takım olduğunu bildiğimiz için o hedeften şaşmadık. Ve Allaha şükür oyuncu arkadaşlarımız bizi yanıltmadı. Bu hedefe bizi götürdüler ve sonuçta şampiyonluk geldi. İkincilikten ve üst lige çıkmaktan önce kupayı kazanmak asıl amacımızdı bunu da takım olarak başardık.

Hocalık ve özel yaşantımda en çok üzerinde durduğum şey iletişim. Biz genç ya da tecrübeli, oyuncu arkadaşlarımızla takım kadrosu üzerinde bir paylaşım içinde olduk. Bu paylaşım da takım faydası üzerineydi. Futbolcunun bakış açısındaki klasik “oynama” duygusunun neden olduğu iletişim dezavantajlarını yaşamamıza rağmen hedeflerimizden ve prensiplerimizden ödün vermedik. Bu da bize sezon içerisinde doğru yolda olduğumuzu göstermeye başladı. Eksilere göre artılarımız yüksekti. Motivasyon anlamında takımıma her zaman şunu söyledim: “Arkadaşlar hedefe gitmek istiyorsak, bir önceki maçı değil bir sonraki maçı düşünerek oynamak zorundayız. Kaliteli bir takımız ve futbolu bir temaşa oyunu olarak düşünüp zevk almamız gerekiyor ve bu zevki de sonuçla taçlandırmak adına gereken topçu kalitesine sahibiz.” Takımımızı bu hedef doğrultusunda motive etmeye çalıştık.  Sağ olsun onlarda buna ayak uydurdular. Gerektiğinde fedakarlık yaptık.  Amatör kümelerde insanlar futbolu sadece meslek olarak tutmadıkları için evlilikleri ve iş yaşantıları nedeniyle antrenmana bir gün gelip bir gün gelmeyen oyuncuları da kadro dışında bırakmamaya hazır tutmaya çalıştık. Sonuçlar da gelmeye başlayınca özgüvenleri arttı. İnsanların maçlarımızı seyretmek için daha çok gelmeye başlaması da onları motive etti.



Futbol Şube Sorumlusu Ali Ocak: Kırılma Maçı Sultan Mehmed Han Karşılaşmasıydı

Başarı hiçbir zaman tesadüf değildir. Kulüp herhangi bir destek almadı. 8 sene sistemli hareket ederek bu noktaya geldik. En çok göğsümü kabartan karşılaşmaysa Sultan Mehmed Han maçıydı. Bir hafta öncesinde Sultan Mehmed Han maçını izledim ve gereken bilgileri hocaya verdim. Allah’ıma şükür maçı farklı kazandık. Deplasmanda 4-0... Kırılma maçıydı. Defansta Erhan büyük karakterdi. Takıma abilik yaptı.

Genç Golcü Satılmış Demirci: “Kart Görmemeye Sadece A Takımda Değil Alt Yapıda da Önem Veriyoruz Çünkü Kart Görmenin Bir şey Kazandırmayacağını biliyoruz”

Bildiğiniz üzere bu kulüpte büyüdüm sayılır. Yani içini dışını gayet iyi bildiğim için emin konuşuyorum bizde kötü niyet yok… Malzemecisinden tut yöneticisine kadar her zaman saygı, efendilik, mütevazilik önde gelir bu kulüpte

Kart görmemeyi sadece A takımda değil altyapıda da önem veriyoruz. Çünkü kart görmenin bir şey kazandırmayacağını biliyoruz..

Doğuşspor'u kötü yerlere çekmek isteyenler olabilir, çünkü kötü haberler yapıldı ama kart tablosundan da belli oluyor “ağzımız değil ayağımız çalışır” biz böyle gördük böyle de devam edeceğiz.

Başkan Çetin Kaygusuz: Biz Büyük Bir Aileyiz

Ataşehir Doğuşspor Kulübü tarihi başarılarla dolu bir kulüptür. Başkanı, yönetimi, hocası ve futbolcusundan, malzemecisine kadar biz büyük bir aileyiz. Camiamıza bu güzel ve anlamlı şampiyonluğu yaşatan herkese çok teşekkür ediyorum.

Haber-Röportaj: Burak Bıyıklı

Hiç yorum yok:

Sultangazi ve Dikilitaş play-off oynayacak

İstanbul SAL Klasman'da normal sezon sona erdi.