Pazar, Haziran 25, 2023

Yenisahra'da stat bilmecesi


50 senelik geçmişi bulunan Yenisahra Stadı'nın yıkılıp yerine yürüyüş alanı yapılmasıyla ilgili projeye tepki olarak bir gösteri düzenlendi. 

Sahayı kullanan kulüplerin futbolcuları, veliler ve yöneticiler bir araya geldiler ve 'Sahama dokunma ' pankartı altında projeye tepki gösterdi. Kulüpler Yenisahra Stadı'yla ilgili binlerce sporcunun geleceğini etkileyecek bu bilmecenin çözülmesini bekliyor.


Yenisahraspor Kulübü Başkanı Şeref Uzun da duruma tepki göstererek "Bize hiçbir haber verilmedi" dedi. Uzun şöyle devam etti:

"Bu konu 3-4 ay önce dillendirildi ancak projenin içeriğini bilmiyoruz. Ataşehir Belediyesi'nden bize bir tebligat geldi, '15 gün içinde sahayı boşaltın' denildi. Ancak burada 6000 m2 halı, 300 kamyon kum, altında bir sürü yatırım var. 15 günde kalkması mümkün değil.  Burada Kadıköy takımları, Ataşehir takımları, okul takımları Yenisahra ve Altınordu vb takımlar bulunuyor Bu kadar insanı nereye göndereceğimizi bilmiyoruz. Sorun sadece Yenisahra değil. Eğer Saha burada yoksa ben üzülürüm çünkü Ataşehir'de saha kalmamış.


Feneryoluspor’nun futbolcuları 'Sahama Dokunma' pankartı önünde ağladılar. Feneryolu Kadıköy takımı, hocaları “Bu hafta oynadığımız 9 maçı burada oynadık, ben nasıl giderim Gebze'ye?” diyor.. En yakın sahalar Maltepe, Gebze ve Tuzla’da...


İlk projeden sonra gönderilen ikinci projede saha var gözüküyor. Tepkilerden sonra ikinci bir proje gönderildi. İkinci projede bize 'sahan duruyor' denildi. Ben de o zaman 'protokol istiyorum' dedim. Böyle bir proje varsa saygı duyarım. Bize verilen ilk projede bu yok.  Eğer spor alanı olarak kalacaksa, Yenisahraspor Kulübü'nün hiçbir beklentisi yok. Sadece Yenisahra nerede olacak bizim mücadelemiz bunun üzerine.

Haber: Burak Bıyıklı


Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.