Cumartesi, Mayıs 12, 2018

'Seçim gündeminde amatör kulüpler de olmalı'

Cevizli Anadoluspor Kulübü Başkanı Dursun Cıvak, yaklaşan seçimler öncesi partilerin seçim beyannamelerinde amatör spor kulüplerine sahip çıkma noktasında programlara yer vermesi ve sponsorların teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.


Cıvak yaptığı açıklamad “Ülkemizde 2017 kayıtlarına göre 8.032.817 lisanslı sporcu, 239.535 antrenör, 73.120 hakem var. Tesis, sağlık, gelir kaynağı destek olunmalı. Bunlar seçim beyannamesinde yer almalı. Devlet teşvik etmeli. Çocuklar sokaktan kurtarılmalı. Türkiye’de yaş ortalaması 29.6. Ülkemizde spor yapanların sayısı diğer gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığında en alt sırada. Türkiye’de lisansız sporcu sayısı üç milyon civarında. Devletin bu işi ciddi olarak ele alması gerekiyor. Çocukları spor salonlarına spor kulüplerine yönlendirmek gerekmi.Aalt yapı çalışmaları köylere, mahallelere inmeli. Sporculuk bir meslek olarak tanınmalı. Şirketler,kamu ve kuruluşlar başta olmak üzere ülkede spor teşvik edilmeli” dedi.


Araştırmalara göre ülkemizde 10 çocuktan sadece 2’sinin spor yaptığını belirten Cıvak “Çocukların, fiziksel ve sosyolojik gelişiminin en önemli yolu beden eğitimi ve spor...
Dünyanın gelişmiş ülkelerinde çocuklar 4 yaşında beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde eğitim alıyor. Devletimiz, amatör spor kulüplerine sahip çıkılması doğrultusunda harekete geçmeli” diye konuştu.


Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

Küçüksu Rasathanespor 7'de 7 yaptı

İstanbul 2. Amatör Lig 15. Grup'ta lider Küçüksu Rasathanespor sahasında Poyrazköy Gençlikelispor'u 3-1 yenerek 7'de 7 yaptı.