Çarşamba, Mayıs 30, 2018

BAŞKANLAR VE GEREKSİZ EGOLARI

Türk futbolunun kanayan yaralarından biri de kulüp başkanlarının gereksiz egolarıdır. Kulüp başkanlığı mertebesi önemli bir mertebe, kabul ediyorum. Fakat ülkemiz futbolunda, hepsi olmasa da büyük oranda kulüp başkanları, başkanlık dışında her şeyi yapıyorlar. Özellikle bu durum amatör ligde fazlasıyla görülmekte. Bir takımın başkanı başkanlık yapmak yerine, teknik direktörüne maçın içerisinde direktif vermeye çalışırsa, kadroyu kendi kurmaya kalkarsa, sırf kendi egosu yüzünden sezon içerisinde 6-7 hoca değiştirirse başarı nasıl gelir? Koca bir sezon hiç olur. Oluyor da! Amatör liglerde bile durum böyleyken profesyonel liglerde neler oluyordur kim bilir…


Üstelik amatör liglerde çoğu futbolcu, teknik direktör para bile almayıp sadece gönül için bu işi yaparken bu olaylar oluyor. Tabi ki de beş parmağın beşi bir değil. Bütün kulüp başkanları için değil sözlerim. Fakat ülkemiz futbolunda büyük bir çoğunluk bu hataya düşüyor. Bizler Türk futbolunda alt yapı sorunu, kulüplerin doğru yönetilmemesi, hakemler gibi bahaneler üretip bu noktalara konsantre olurken, bu küçük görünümlü aslında en büyük sorunu görmezden geliyoruz. Eğer bir kulübün başkanı, başkanlık yapmak yerine teknik direktörlük yapmaya kalkarsa teknik direktörün vasfı ne? Neden var?


Bir takım düşünün. Başkan teknik direktörlük, teknik direktör futbolculuk, futbolcu yöneticilik yapmaya kalkıyor. Sizce başarı gelir mi? Tabi ki de gelmez. Bu mantalite değişmediği sürece, günden güne eriyen Türk futbolu erimeye devam edecek.


Futbol bir ekip oyunudur. Başkan başkanlığını, yönetici yöneticiliği, teknik direktör, teknik direktörlüğünü, futbolcu futbolculuğunu, malzemeci malzemeciliği yaparsa ancak o zaman başarı gelir. Haliyle hemen olmasa da ülkemiz futbolu tekrar düzelmeye başlar. "Tek çözüm bu mu?" diye soracak olursanız da tabi ki hayır. Ama futbolu bir bina gibi düşünün. Temel sağlam olmazsa o bina çöker. Önce temel sağlam atılacak ki sonra katları çıkabilesin.


Buradan özellikle amatör liglerdeki kulüp başkanlarına sesleniyorum. Lütfen kendi egolarınız uğruna koca bir sezonu hiç etmeyin. Bırakın herkes işini yapsın. Böylece ülkemiz futboluna da olumlu yansımaları olacaktır. Göreceksiniz.


Yazı: Can Mutlu

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.