Pazartesi, Mayıs 21, 2018

Afrika Uluslar Kupası'nda çeyrek finalistler belli oldu

İstanbul’da yaşayan Afrikalıların katıldığı ve bu yıl 14’sü düzenlenen İstanbul Afrika Uluslar Kupası tüm hızıyla sürüyor. Turnuvada gelecek hafta sonu çeyrek finaller yapılacak.



İlk 2005 yılında Mehdi Sancak Stadı’nda düzenlenen turnuvada, Türkiye’de amatör olarak futbol oynayan veya Avrupa ve Türkiye’de kulüp bulmak için gelmiş isimler boy gösteriyor. Bir dönem eski Fenerbahçeli Emmanuel Emenike’nin de oynadığı turnuvayı birçok menajer ve kulüp yetkilisi de takip ediyor.


Turnuvada bu yıl Sierra Leone, Zambiya, Güney Afrika, Gine, Mali, Nijerya, Gana, Demokratik Kongo, Kamerun, Uganda, Fildişi Sahili ve Burkina Faso olmak üzere 12 ülke mücadele ediyor.


Kameni ve Omeruo sponsor
Üç yıl Fatih Belediyesi’nin sponsorluğunda Mimarsinan Stadı’nda yapılan, geçen yıldan bu yana Feriköy Stadı’nda düzenlenen turnuvanın organizasyonu, Türkiye’deki Afrika Topluluğu Derneği (ActTurkey) tarafından yapılıyor. Organizasyonun başındaki Ganalı Julius Kugor, bu yıl kurumsal bir sponsor bulamadıklarını ancak Fenerbahçe’nin Kamerunlu kalecisi Carlos Kameni ile Kasımpaşa’nın Nijeryalı stoperi Kenneth Omeruo’nun turnuvaya maddi destek sağladığını kaydetti.


Turnuvayı geçen yıl Mali kazanmıştı. En çok kazanan ülke 5 kezle Nijerya olurken, onları sırasıyla Gana (4), Uganda (1), Senegal (1) ve Zambiya (1) takip ediyor.


Çeyrek Final Programı


26 Mayıs
15.00 Nijerya - Güney Afrika
17.00 Togo - Gabon


27 Mayıs
15.00 Kenya - Gambiya
17.00 Gana - Kamerun

Haber: Efkan Bucak


 


Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...