Cumartesi, Eylül 10, 2016

Kocaeli Süper ve 1. Amatör'de gruplar belli oldu

2016-2017 sezonu Süper Amatör ve 1. Amatör Lig'in kura çekimi heyecan içerisinde gerçekleşti. Süper Amatör Lig'de A Grubu ölüm grubu olarak adlandırılırken, B Grubu takım sorumlularının kura çekiminin ardından yüzleri gülüyordu.

23 Eylül'de başlayacak
Hasan Doğan Amatör Evi Toplantı Salonu'nda kulüp başkanları ve yöneticilerin katılım ile gerçekleşen 2016-2017 sezonu Süper Amatör ve 1. Amatör Lig'in kura çekimi Futbol İl temsilcisi Mithat Ağa moderatörlüğünde gerçekleşti. Yeni sezonda Süper Amatör Lig'de 24 1. Amatör Lig'de ise 33 takım mücadele edecek. 

Süper Amatör Lig'de açılış maçı 23 Eylül Cuma günü oynanacak.




Ağa ve Aydın konuştu
Futbol İl Temsilcisi Mithat Ağa yaptığı açıklamada, bundan böyle çekilen kulübün yerine alt ligden başka bir takımın alınmayacağını belirtirken, halâ eksik evraklara sahip olan kulüplerin olduğunu söyledi. KASKF Başkanı Murat Aydın ise kulüplerin maddi olarak aşırıya kaçmadan transfer politikası izlemesi gerektiğini, Ekim sonu ya da Kasım başında da Başkanlar Kurulu Toplantısı yapılacağını ve toplantının 4 gün süreceğini belirtti.

Süper Amatör'de statü
Kocaeli Süper Amatör Lig'de yeni sezonda toplam 24 takım, A ve B Grubu'nda mücadele verecek. Gruplarda ilk 3 sırayı alan takımlar, play-off grubuna yükselecek. Son 3 sırayı alan takımlar ise bir alt lige düşecek. 

1. Amatör'de statü değişti
Kocaeli 1. Amatör Lig'de ise yeni sezonda 33 takım mücadele edecek. 

Bu sezon statüsü değişen ligde gruplarında ilk sırayı alan takımlar doğrudan bir üst lige yükselecek. Gruplarında 2 ve 3. sırayı alan takımlar ise (3 grupta toplam 6 takım) çift devreli lig usülüne göre mücadele eder. Toplam 5 takım Süper Amatör Lig'e yükselecek. 

Ayrıca, Süper Amatör'de yer alan Gölcük GB, MAP Şenerspor, Şirinspor ve Çamçukurspor'un yerine İlimtepe FK, Çenesuyu ve İhsaniyespor lige alındı. BAL'a çıkan Başaranspor da Süper Amatör'de mücadele edecek. 

HABER: ERDEM ÖVÜÇ


Hiç yorum yok:

Çatalcaspor Bölgesel Amatör Lig'e düştü

TFF 3. Lig 4. Grup'ta yer alan Çatalcaspor son maçında sahasında Tokat Plevnespor'a 2-1 yenilerek Bölgesel Amatör Lig'e düştü.