Pazar, Eylül 25, 2016

Nerede Bu Süper Amatör Lig Antrenörleri

Bugün Cumhuriyet  sahasında oynanan Selçukspor- Ç.Çumra Belediyespor  karşılaşması yani zirvenin en güçlü adaylarının maçını izledim.

Sezon başı önemli transferler yapan iki takım hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Denk güçteki iki takım yenişemedi ve 1-1 bitti. Maçı heyecanla Antrenör hocamız Ahmet Büyükburgaz ile birlikte izleme fırsatım oldu.
Başka antrenör gelir mi diye bakındım durdum. Cumartesi günü ve akşam saati olmasına rağmen tribünlerde gerek takım çalıştıran gerekse yine bu liglerde görev almış hiç bir antrenörleri göremedim.
Zirve de bu sezon çok göreceğimiz güçlü takviyelerle takımlarını güçlendiren ardından hazırlık kapsamındaki maçlara antrenörlerin  antrenörlerden ilgi göreceğini düşünürken ne hikmetse Selçuklu Belediyespor ve Muhasebe Gençler takımların futbolcuları gelip izledi.

HANGİSİ TEKNİK ADAM FUTBOLCULAR MI ? ANTRENÖRLER Mİ ?
Eskiden her tribünde bir sonraki maç için ya antrenör yada yardımcı antrenörleri görürdük. (Sarayönü Belediyespor’un ZTK. Maçında Antrenörler Bekir Mehtap ve her yerde rastladığım Antrenör Ahmet Büyükburgaz  dışında şuana kadar maç takip eden antrenör Konyada görmedim daha) tabi ki hal böyle olunca futbolcuları görmek bizleri şaşırttı.
Bugün bildiğim kadarıyla hazırlık maçı yapan yoktu. Her ne kadar hazırlık maçları ile rakibinizi ve takımınızın ve rakibinizin gücünü görmek mümkün olduğu gibi diğer rakiplerinizin hazırlık maçlarını da takip etmek bir hazırlık aşaması olduğu kanısındayım. Konya futbolunun ve amatör liglerimizin nedenli başarısız ve geriye gittiğinin bir göstergesidir.

Biliyorum ki teknik adamlar bu yazımdan sonra bana kızacaklar. Kızabilir hatta küsebilirsinizde.
Bizler alışmışız İstanbul amatöründe tribünlerde teknik adamları görmeye.
Bazı maçlar oluyor ki tribünde taraftardan çok teknik adam dolu. Göreve geldiklerinde zamanında izledikleri notlarını aldıkları futbolcular ile görüştüklerine şahit oldu. Hazır şekilde güçlü bilgi ve donanımları ile boş kalmadıklarını her an bir takımı devraldıklarını iyi bilirim.
Fakat ne hikmetse burada kazın ayağı hiçte öğle değil. Antrenörlerin maçlara ilgi göstermediği gibi idarecilerinde sezon başında 1-2 idmanda, şampiyonluk fotoğraf çekimlerinde ve yemekli ortamlar dışında ilgi göstermediklerini de yazmasak olmazdı. Allah amatör futbola para harcayan zamanını harcayan herkese yar ve yardımcısı olsun.

Unutmadan ligin başlamasına çok az bir süre kaldı ve daha fikstür çekilmedi. Pardon da neyi bekliyorsunuz. Sayın Yıldırım Demirören mi? gelip kura çekimi yapacak onumu beklersiniz merak ettim doğrusu.

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.