Pazar, Eylül 25, 2016

Biz çok büyük bir aileyiz


Bir şeylerin başlangıcı insanlara, toplumlara daima heyecan veriyor.  Okul başlangıcı , iş başlangıcı , yeni oluşumların başlangıcı bu örnekleri çoğaltabiliriz.
2016/2017 Futbol sezonu başlangıcı, biz futbolun içerisinde olan insanları fazlasıyla heyecanlandırıyor. Gazosmanpaşa Amatörler Birliği de  22.09.2016 Perşembe günü bir araya gelerek sezonun bir değerlendirmesini yaptı. 

Bundan çok daha önemlisi de  İlçe de ki eksikler , yapılabilecek işlerle ilgili genel bir değerlendirme yaptı. Toplantıya katılım oldukça fazlaydı. Bu yıl aramıza bir takımımız daha katıldı. Keşke katılmasaydı. Keşke illçemizi profesyonel kümede temsil etseydi. Arzu ediyoruz ve istiyoruz ki Gaziosmanpaşa'mız bu yıl aramızda misafir olarak kalır önümüzdeki yıl olması gereken yer olan Profesyonel lige dahil olur.

Toplantı , sezon da başarı , kazsız belasız ,centilmence bir yıl olur temennileriyle başladı. Sezon tüm spor kulüplerimize hayırlı olsun.
Gaziosmanpaşa'da 24 amatör futbol kulübü bulunmaktadır. Bu rakam az buz bir rakam değil. Kulüp yöneticileri , üyeleri , sporcuları , taraftarları ,muhtarlar ,  bunlarla içli dışlı olan mahalle ve semt esnafları , yakınlarındaki okullarıyla birlikte SPOR AİLESİ oldukça büyük bir yapıdayız. 

Spor ailesinin bir üyesi olan her bir kulübümüzün sıkıntısı , tüm aileyi ilgilendirmekte olup sıkıntılar ve elde edilen başarılar tüm aileyi çok yakından ilgilendirmektedir. Yapılan toplantıda bu gücün , bu birlikteliğin çok daha güçlü hale gelmesiyle ilgili ortak kararlar alındı. Öncelikle herkesin hem fikir olduğu konu , bu uğraşıların çok daha iyi olması için yerel yönetimlerin bu aileye hizmet sunması gerektiğiyle ilgili oldu. 

Yerel Yönetimin şimdiye kadar kulüplere sunduğu imkanlar değerlendirildi. Takımların maçlara gitmesi için gerekli olan ihtiyaç konusuyla ilgili bir sıkıntının olmadığı, yapılan malzeme yardımlarının gecikmeli ve yetersiz olmasına rağmen olumlu karşılandığı ,  takımların  idman yapabilmeleriyle ilgili saha paylaşımı konusunda  sıkıntıların büyük ölçüde giderildiği sadece Beşyüzevler Spor Sahası'nda idmanların çok küçük alanda yapıldığını bunun da giderilmesi için çalışmaların yapılması gerektiği istendi.

Sıkıntılar konusu ve çözümüyle ilgili değerlendirmeler,  çok zamanımızı aldı. Öncelikle tesislerimizin zeminleri  ve bina bakımları çok önemliydi. Uzun yıllardır değişmeyen stat zeminleri dolayısıyla , futbolcularımızın sakatlıkları , sıcak su sıkıntıları , statların elektrik , su , doğal gaz gibi ağır maliyetlerinin oluşu gündeme geldi. Statların zemin değişimi konusu canımızı çok yakıyor.  TFF, İASKF ve İstanbul İl Temsilciliği ve kulüp yöneticilerimizin uğraşıları sonucu ödenekler çıkartırılmasına rağmen Yerel Yönetimden alınamayan izinler sonucu zeminlerin değişmemesi hepimizi fazlasıyla üzmüştür.

Karlıtepe Mezarlığı'nın altında ki idman sahasının ışık, soyunma odası eksiğinin giderilememesinin üzüntüsü paylaşıldı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin almış olduğu , Yerel Yönetimlerin kulüplere NAKDİ yardım yapılmasıyla ilgili ilçemizde uygulanmamasının sebebini hala anlamış değiliz.
İlçede bulunan çanta takımı diye tabir edilen takımların Birlikten çıkartılmasıyla ilgili görüşlere sıcak bakıldı.
Yerel Yönetimlerle ilişkilerin Amatörler Birliği üzerinden yapılması çok uygun bulundu.  Takımların zaman zaman Yerel Yöneticilerle görüşmesi, dertlerini ,sıkıntılarını , anlatmasına rağmen geri dönüşlerin yapılmadığı bunların da kulüp yöneticilerini üzdüğü dile getirildi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Sn. Hasan Tahsin USTA dan çok acil bir randevu talep edilmesi  tüm kulüp başkanlarının ortak görüşüydü. 

Yapılacak toplantıda gündem : Yapılan hizmetlerle ilgli teşekkür. Eksik kalan , yapılması gereken hzimetlerin talep edilmesiyla ilgili sunum.



İlçemizden yetişen siyasi parti temsilcilerinin TBMM de ziyaretlerinin yapılmasıyla ilgili çalışmaların yapılması gerektiği konuşuldu. 
Gaziosmanpaşa Amatörler Birliği toplantısı bana göre ve ortak görüş çok verimli oldu. Gücümüzü bir kez daha tazeledik. Güç birliğiyle her şeyin çok daha doğru ,olumlu yapılabileceğiyle samimi bir ortamda oldu.

YAZI: ALİ ŞEN / www.gphaber.com

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...