Çarşamba, Eylül 28, 2016

15 yıl sonra ligden çekildiler

1986 yılında kurulan ve 15 yıldır Manisa Süper Amatör Küme'de Salihli'yi başarılı bir şekilde temsil eden Emirspor, maddi imkansızlıklardan dolayı 2016/2017 sezonunda ligden çekildiğini açıkladı.

Salihli'yi Manisa Süper Amatör Küme'de yıllarca başarılı bir şekilde temsil eden Emirspor, 2016/2017 futbol sezonuna katılmama kararı alarak, ligden çekildi.

Salihli'nin en eski kulüplerinden olan Emirspor, 1986 yılında kuruldu. Kurulduğu ilk yıl Manisa 2. Amatör Küme'de mücadele eden Emirspor, bir yıl sonra 1. Amatör Küme'ye yükseldi. 14 yıl gibi uzun süre Salihli'yi 1. Amatör Küme'de temsil eden Emirspor, 15 yıl da Süper Amatör Küme'de Salihli'yi temsil etti. Emirspor maddi imkansızlıklarla baş edemeyince 2016/2017 sezonunda ligden çekildi.

"Her zaman gönüllerin şampiyonu oldu"
Emirspor Kulübü'nün kuruluşunun 1944 yıllarına dayanan köklü geçmişi olan bir kulüp olduğuna vurgu yapan Kulüp Başkanı Osman Ceylan, "Resmi kuruluşunu 1986 yılında gerçekleştirerek, amatör ruhla, amatör kümede mücadele etmeye başlamıştır. Emirspor, Süper Amatör Küme'de şampiyonluklar yaşamış ve 3'ncü Lige Yükselme maçlarında finallere kadar yükselme başarısı göstermiş ilk köy takımıdır" dedi.

Ceylan, "Amatör Küme'de yıllardan beri mücadele eden Emirspor centilmenliği, misafirperverliği, yardımseverliği ile taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanarak gönüllerin şampiyonu bir takımdır. Emirspor Futbol Takımı, 2016 -2017 futbol sezonunda ağırlaşan ekonomik sebepler, kulüpte yetişen futbolcu sayısının az olması, alt yapı yetersizliği, resmi kurum ve özel sektör kuruluşlarında yeterli maddi yardımları alamadığı için maddi imkansızlıklar nedeniyle bu sezon Süper Amatör Küme maçlarına katılamayacaktır" şeklinde konuştu.

Kulüp Başkanı Ceylan, "Emirspor Kulübüne bugüne kadar hizmet eden, emeği geçen, yönetici, teknik direktör ve futbolculara teşekkür ediyorum. Kulübümüze bu güne kadar destek olan Köy Muhtarlığımıza, Kalkınma Kooperatifimize Emirhacılı köy halkına resmi kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine, çarşı esnafımıza sonsuz teşekkürler." dedi.

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...