Cuma, Eylül 23, 2016

Amatörlere iyi, Tanju Çolak'a kötü haber


Beykoz'daki amatör spor kulüplerinin kullanımı için girişimlerin sürdüğü Kanlıca Sahası'ndan güzel haber geldi. Eski futbolcu Tanju Çolak'ın da talip olduğu öne sürülen sahanın Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından amatör kulüplere verileceği öğrenildi.

1982'de faaliyete geçen Kanlıca Sahası, 2006 yılına kadar amatör maçlara ve idmanlara ev sahipliği yaptı. 2006'da Türk Silahlı Kuvvetleri burayı 'köprüyü koruma alanı' yaptı. 2014 sonlarına gelindiğinde Kanlıca Mahallesi Muhtarı TSK'ya başvurarak sahayı istedi, askeriye de spor alanı olarak kullanılmak şartıyla bunu kabul etti.

Bu noktadan sonra GSİM'e gidildi, 'Burası hazine ancak hazine tahsis ederse size verebiliriz' dendi. Tekrardan bürokrasi trafiği başladı, ilgili komutanlık Milli Emlak'a yazı yazdı, Milli Emlak da 2016'nın ilk aylarında sahanın üst kullanım hakkını GSİM'e verdi. GSİM buraya 2.2 milyon liralık bir proje hazırladı ancak Anıtlar Kurulu İmar Müdürlüğü,sahanın bulunduğu alanın imara açık olmadığını beyan ederek projeye onay vermedi. Bununla beraber kurul, üst kullanım hakkını onayladı. Araziye saha, tribün,voleybol ve basketbol sahaları yapılabileceği sadece beton dökülüp bina yapılamayacağı belirtildi.



Tüm bu çalışmaların ardından Kanlıca Sahası için son düzlüğe girilirken, eski milli futbolcu Tanju Çolak'ın da sahaya talip olduğu ve burada bir futbol akademisi işletmeyi planladığı kaydedildi. Hatta Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer'in iddiasına göre Çolak, kendisi gibi Samsunlu olan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'tan 'olur' aldı.

Bu iddialar üzerine ayaklanan Beykoz spor camiası, Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir'in önderliğinde TASKK ve İASKF Başkanı Ali Düşmez'le Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'le görüştü ve destek sözü aldı. Asım Özdemir, Düşmez'in girişimleriyle Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Baykan'ın müjdeli haberi verdiğini ve sahanın kesinlikle amatör kulüplere verileceğini kaydetti.

HABER: EFKAN BUCAK

Hiç yorum yok:

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...