Perşembe, Mayıs 05, 2016

Türkiye’nin ilk tesettürlü Futsal takımı kuruldu


 Küçükçekmece Güneş Park evleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yine bir ilke imza atarak Bayan Futsal takımı kurdu.
                                    
2015-2016 Eğitim ve öğretim yılında Okullarda eğitimlerini sürdüren Güneş Park evleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Küçükçekmece ilçesinde yine bir ilklere imza atarak Bayan Futsal takımı kurdu.320 kız öğrenci Beden Eğitim hocalar nezaretinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar.
Öğrenciler arasında yapılan Futsal turnuvasının başlama vuruşunu Güneş Park evleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Ramazan Aşçı yaptı.

Turnuvanın başlama vuruşunu gerçekleştiren Güneş Park evleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Ramazan Aşçı, Futsal Takımız, Küçükçekmece’de bir ilk olma özelliğine sahip. Futsala meraklı genç kızlarımızı spora kazandırmak, spor akademilerine hazırlamak maksadıyla bu takımı kurduk. Bir ilki başarmanın heyecanını yaşıyoruz.20 öğrenci ile başlayan çalışmalarımız Beden eğitimi hocalarımız nezaretinde 3 ayda 320 kız öğrencimiz futsal sporu yapmaya başladı. Doğrusu bu kadar seveceklerini ve ilgi göstereceklerini sanmıyorduk. 
 
 Okul Müdürü Aşçı Bu çalışmanın çok verimli olduğu kanaatindeyim. İmam Hatip Lisesi sadece Dini eğitim vermiyoruz her genç gibi kültürde sana da olduğu gibi spor faaliyetlerinde de bulunarak spor yapmalarına imkanla sağlıyoruz.
Kapalı aile toplumunda büyüyen imam hatip lisesi öğrencilerinin spor yapabilmeleri amacıyla kurulan Bayan Futsal takım en güzel örneği var Uluslararası Basketbol Federasyonu´na (FIBA) türbanlı basket oynamayı kabul ettiren ABD´de yaşayan Bosnalı basketçi Indira Kaljo’yu örnektir
Öğrencilerimiz memnun. Okuldan çok iyi dönüşler alıyoruz. Bu öğrencilerimizin kültür birikimlerini arttırmak için bu konuda da çalışmalar yapılıyor. Futsal oynayabilecek kız öğrencilerimizin derslerine daha verimli olduklarını Gençlerimiz pırıl pırıl. Umarım iyi bir ışık oluruz dedi.
HABER: Yılmaz AKTEPE




 









Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...