Salı, Mayıs 31, 2016

Kadın Futsal Ligi'nin ardından



İstanbul ASKF'nin TFF desteği ile düzenlediği, ilk İstanbul Kadın Futsal Ligi geçtiğimiz hafta sonu oynanan finaller ile sona erdi.

TFF'den ASKF'ye gelen yazının ardından rekor sürede biraraya gelen takımların üç günde oluşturduğu lig üç hafta sürdü. Hazırlık süresinin kısıtlı olması hem takımların tam değerlendirme yapamadan lige giriş kararı vermelerine, hem de ligin başında bazı aksaklıklara neden oldu. Yine de katılımcı takımların iyi niyeti ve tüm katkı verenlerin gayreti ile gittikçe performansı yükselen lig çok güzel bir final haftası ile son erdi.

Lige katılım bildiren onbir takımdan ikisi lig başlamadan çekildiler. Bir takım ilk maça gelmedikten sonra, bir takım da ilk maçını oynadıktan sonra ligden çekildiler. Kalan yedi takım büyük özveri göstererek, her yeni başlayan inisiyatifte olabilen hataları hoşgörerek ligin devamını sağladılar.

En iyi oyuncularını futbol ligi bitmesine karşın getiren Kireçburnu ve Beşiktaş, küçük çapta bir şehirlerarası seyahat yaparak maçlara gelen Nurçelik ve Silivri Alibey, hiç maç kaçırmayan 3.lig temsilcileri Dudullu ve Bakırköy Zara, ve kuşkusuz bu turnuvanın en güzel sürprizi olan Sultanbeyli Mevlana takımlarına yürekten teşekkürler.

Sonunda Kireçburnu ve Beşiktaş finale kadar geldi ve yeşil sarılılar Yağmur'un parkeye ağırlığını koyması ile mutlu sona ulaştı. Dudullu üçüncü oldu, ancak parantezi dördücülükte kalan Sultanbeyli Mevlana'ya açmak gerek. Üç yıl öncenin İstanbul şampiyonu ve Türkiye üçüncüsü olan Mevlana Ortaokulu takımı Çağdaş hoca ve gencecik oyuncular ile geleceğe dair herkese büyük umut verdiler.

Sonuçta İASKF'de maç günleri telefonla rapor alan başkan Ali Düşmez'den, gönülden ligi sahiplenen genel sekreter Asım Özdemir'e kadar, finale katılan ilçe spor birlikleri başkanlarına, ilk kez İstanbul'da internet üzerinden canlı yayınlanan bir kadın futsal müsabakasına, Paşabahçe'de salonu hazır etmek için çırpınan Beykoz görevlilerine, bizimle salondaki antreman saatlerini paylaşan Beykoz Belediye tekvandocularına, zaman zaman hatalar olsa da oldurmaya çalışan hakemlere, Beşiktaş taraftarlarına, ablalarını seyretmeye gelen Dudullu minik kız takımına kadar herkesin paylaştığı bir lig oldu. Tüm sporculara, teknik adamlara, kulüp görevlilerine teşekkürler.

Şimdi katılımcı kulüpler ile biraraya gelerek geçen ligin değerlendirmesini yapacağız, yeni sezonda futsal liginin nasıl şekilleneceğini  konuşacağız. Lig artık harekete geçti. Buradan sonra tek yön daha da iyi bir lig haline gelmesi.

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...