Pazartesi, Mayıs 30, 2016

U16 ligi analizi


Altyapı liglerimizin analizine U16 ligi analizi ile devam edelim

U16 liginin resmi

Bu analizde yalnızca İstanbul U16 liginde oynanan maçlar, sadece TFF İstanbul İl Temsilciliği sitesinde yayınlanan sonuçlar baz alınmıştır. Hiçbir şekilde "en iyi" tanımlama amaçlı değil, ancak bazı istatistik kategorilerde öne çıkan takımları ve U16 liginin resmini çekmeyi amaçlamaktadır. Son gruptaki profesyonel takımlar analize dahil edilmemiştir.

Tepebağ Kültür en iyi puan/averaja sahip

U14 ligine 2015-16 sezonunda 319 takım katıldı. Altı takım maç oynamadan çekildi. Beş takım, Tepebağ Kültür, Haznedar, Başıbüyük, Çakmak ve Selimiye tüm maçlarını kazanmayı başardı. Yedili ve sekizli gruplarda mücadele edildiği için maç başına kazanılan puan ve maç başına averaj üzerinden yapılan değerlendirmede ilk yirmi takım şu şekilde oluşmaktadır.



Bu yaş grubunda birinciler arasında çok aşağı sıralarda kalan olmadı. En düşük sıralamalı birinci 67.sıradaki, 2.29 puan ortalamalı Yeşilılgaz oldu. En iyi ikinci performansı ise 2.64 puan ortalaması ile 28.sıradaki Bayrampaşa Demirspor.

Atılan goller


Bu yaş kategorisinde, alt yaş gruplarına göre takımların gol sayısı düştü. Gazi Mahallesi maç başına 6.42 gol ile en golcü takım oldu. İkincilerin en iyisi 5.71 ile altıncılığa yerleşen Seyrantepe Of olurken, grup üçüncüsü Esenyurt Gümüşhane onuncu sırada 5.14 ile yer buldu. Yeşilılgaz 117.sırada 2.64 ortalama ile en az gol bulan birinci oldu.

En az bir maça çıkan takımlar arasında Zeytinburnu hç gol kaydedemedi. Maç başına bir golün altında kalan takım sayısı 41, yarım golün altındaki takım sayısı ise 20.

Yenilen Goller



En iyi savunma performansı izin verdikleri iki gol ve 0,17 yenilen gol ortalaması ile Beylikgücü'de. Albayrak ikinci olmasına karşın 0.41 gol ile dokuzunculukta yer buldu. 0.62 gol ile 32. likte yer alan Zara Ekinli en iyi üçüncü oldu. Birinciler arasında en yüksek gole izin verme ortalaması maç başına 1.14 ile Erokspor'da. 87.sırada yer almışlar. Ligin en zorlanan savunmaları ise maç başına 6.83, 8.29 ve 8.33 gol ile Zaferspor, Silivri Kadıköy ve Avcılar 1903.

En iyi averaj


Gazi Mahallesi ve Beylikgücü burada da önde.

U19'u iki düzey lig olduğu için tek bir analize dahil etmek mümkün değil. Kendi içinde belki değerlendirilebilir. Biz U17 ile bitirip toplam altyapı analizine toplam U13, U14, U15, U16 ve U17 üstünden devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.