Çarşamba, Mayıs 04, 2016

Futbolcular sahada, aileleri saha dışında eğitim alıyor


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Başakşehir Futbol Kulübü ve Spor A.Ş. ile birlikte, gelecek vadeden sporcuların tespit edilerek Türk futboluna kazandırılması amacıyla hayata geçirilen Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi kapsamında düzenlenen Değerler Eğitimi devam ediyor.

Sağlıklı yaşam koçu, eğitimci ve yazar Fırat Çakır ile Özlem Çakır tarafından verilen eğitimler bu hafta Tuzla Kafkale Spor Kompleksi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Orhangazi Şehir Parkı Spor Tesisi’nde gerçekleştirildi. Her hafta sonu tesislerde futbolcu adaylarına ve ailelerine yönelik düzenlenen ‘Değerler Eğitimi’nde eğitmenler spor kültürü ve spor ahlakı ile sağlıklı yaşam hakkında bilgiler veriyor.

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün koordinasyonunda devam eden proje ile ebeveyn ve çocuklara “Nasıl sağlıklı yaşayabiliriz, çocuklar neden spor yapmalı; çocuklara fiziksel, ruhsal ve mental olarak nasıl sağlıklı bir gelecek hazırlayabiliriz?” gibi soruların cevapları veriliyor.

Tuzla Kafkale Spor Kompleksi’nde ebeveyn ve çocuklarla bir araya gelen Özlem Çakır, sporun birey üzerinde çok büyük bir ahlakın oturmasını sağladığını belirtirken, küçük yaşlardan itibaren başlanması durumunda sporun kendini geliştirmeyi ve ifade yeteneğinin gelişmesini sağladığını ve kötü alışkanlıklardan bireyi uzak tuttuğunu söyledi.

Ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Orhangazi Şehir Parkı Spor Tesisi’nde gerçekleşen programda sağlıklı yaşam koçu, yazar ve tv programcısı Fırat Çakır ebeveyn ve çocuklara sporcunun nasıl beslenmesi gerektiğinden bahsetti. Anne, baba ve çocuk ilişkisinin önemine değinen Çakır, sporun beden, zihin ve ruh üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Çocukların hayatlarında sporun olması geleceklerinde inanılmaz güzel bir hayat yaşayacaklarını ifade eden Çakır, İstanbul Büyükşehir Belediyesi sayesinde Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi’ne katılan çocukların geleceklerinde çok farklı bir yapıya sahip olacaklarını söyledi. Fırat Çakır’ın, bu projeyi hayata geçiren başta Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve ekibine teşekkür etmesiyle program sona erdi.

YerelFutbol.com





Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...