Çarşamba, Mayıs 04, 2016

İstanbul Sinopspor’dan büyük atılım

İstanbul Süper Amatör Lig takımlarından olan İstanbul Sinopspor Kulüp Başkan Ramazan Aşçı : “İçerisinde oyuncunun yemesinden içmesine, gelişimine kadar tüm ihtiyaçlarının olduğu akademik tesisi hayata geçirmek istiyoruz" dedi.
                                      
12 yıldır İstanbul Sinopspor kulübü bünyesi içinde yöneticilik ve kulüp Başkanlığı görevi yapan Ramazan Aşçı, İstanbul Sinopspor ile ilgili özel açıklamalar yaptı. Gelecekle ilgili planlarını dile getiren Aşçı, Türkiye ve Küçükçekmece’de olmayan projelere imza atacaklarını, öncelikli görevlerinin alt yapıyı zenginleştirmek, kulübe tesis kazandırmak, ardından kulübü akademik hale getirmek olduğunu kayıt etti.
Aşçı,İstanbul’da 400 Bin Sinoplu bulunmakta Sinop’a ve Sinopluya sahip çıkacak Memleket aşkı ile sevdasını paylaşacak bir yönetim kurulu bulunmakta.Yönetimde SİNDEF, SİAD Genel Başkanları,Meclis üyeleri spor adamlarının bulunduğu bir oluşum yaparak hemşerilerimizden oluşan bir yönetim oluşturduk.. Öncelikli amacımız kulübe modern bir tesis kazandırmak. Bunun için düğmeye bastık. Tesis kazandırdıktan sonra alt yapıyı zenginleştirmek istiyoruz. Bunları düşünürken ligdeki yarışı da bırakmayacağız. Şampiyon olmak için çok iddialı konuşmuyoruz ama adım adım yol alacağız. İmkânlarımız doğrultusunda belki de hedefimiz Bölgesel Amatör Lig olabilir.
Uzun vadedeki plan ve projelerimizde alt yapısı zenginleşmiş, genç ve dinamik jenerasyon ile Bölgesel Amatör Lig’de akademik bir kulüp olmayı hedefliyoruz. Bu dediğimiz bir anda yapılacak işler değil. Programımızı zamana yayıp 2-3 yıl içerisinde kulübümüzü bu noktaya taşımak istiyoruz. Tüm bunlar hayata geçtiğinde en az 10 akademi mezunu eğitimli hocalar nezaretinde oyuncu seçerek altyapısı güçlü bir İstanbul Sinopspor kurmayı planlıyoruz.

Aşçı, “Yeni Futbol sezonunda deneyim ve tecrübe sahibi olan kulübümüzün de eski Futbolcusu ve şuanda Futbol Direktörlüğü görevi yapan Hamdi Demirkol kardeşimiz tam yetkili olarak görev verilmiştir. Kulübümüze büyük emek veren ve özveri ile görevini layıkı ile yapan Altay Onar’an hocamız ile de önümüzdeki sezon davam edeceğiz. Yönetim kurulumuzla geçtiğimiz hafta içi bir toplantı yaparak Futbolcu izleme komisyonu kurduk bu komisyon raporları doğrultsun da takviye yaparak lige start vereceğiz.

Tesisleşme konusunda Kulüplerden verim alabilmek istiyorsak şartları daha olumlu hale getirmeliyiz. Bunun başında da tesis geliyor. İstanbul ve Küçükçekmece ilçesinde olmayan bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Şu anda Halkalı Çamlık da bulunan tesislerimiz 400 metre kare üzerine 2 katlı 30 kişilik yatakhane, yemek hansi, Sağlık odası, yönetim odası ve 365 gün hizmet verecek kapalı Halı sahasın mevcut olduğu tesislerimizin bir hafta sonar yapımına başlanıyor.

Ramazan Aşçı, Biz önce kendimize tesis yapmayı, daha sonra akademi kurmayı arzu ediyoruz. Yani oyuncunun yemesinden içmesine, gelişimine, okul ihtiyaçlarının bir kısmına kadar en dibe kadar eğilmeyi planlıyoruz. Çalışmalarımıza başladık. Her zaman yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen Küçükçekmece Belediye Başkanımız Temel Karadeniz her konuda olduğu gibi bu konuda da bizler büyük destek verdiler huzurunuzda kendilerine ve ekip arkadaşlarına kulübüm ve şahsım adına çok teşekkür ederim. Belediye Başkanımızın felsefesi ve düşüncesi doğrultusunda Satranç, Masa Tenisi, Okçuluk, Bayan Futsal ve Atletsizim sporlarının mevcut olacağı 1000 sporcu öğrencinin eğitim yapa bileceği spor Akedemisi oluşturacağız. İstanbul Sinopspor olarak geleceğimize ve yarınlarımıza umutla bakacağımız sağlıklı nesiler yetiştirmek amacı ile yönetici arkadaşlarımızla çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız.

Türkiye’de amatöre bakış yetersiz. Amatör spor kulüpleri kendi yağıyla kavruluyorlar. Bu, Türkiye genelinde de böyle. Hemen hemen bütün takımların altyapısı var. Ama çoğu kulüp bu çocuklara hiçbir şey katamıyor. Ne eğitim ne de başka bir şey Küçükçekmece de müthiş bir potansiyel var. Biz var olan bu potansiyeli değerlendiremiyoruz.
Küçükçekmece ilçemiz sınırlarımızı içinde 4 tane Üniversite var bu Üniversite öğrencilerinden yararlanmak istiyoruz nasılımı öncelikle bu Üniversite okulları ile diyaloga girerek buradaki yetenekli sporcular ’I kulübümüze kazandırmak. Üniversiteler’den alacağımız sporcular hem kalacak yerini çözmüş olacağız hem onların bütçelerine katkımız olacak. Üniversiteleden alacağımız Öğrenciler kardeşlerimiz 13 ve 15 yaş altyapıda spor eğimi gören sporcularımıza okudukları bıranşlar konusunda ders vererek onlara katkı sağlayacaklarına inanıyoruz dedi.

HABER:Yılmaz AKTEPE












Hiç yorum yok:

Genç Kartaltepeliler depremzedeleri unutmadı

Genç Kartaltepeliler taraftar grubu, bu bayramda da deprem bölgesini unutmadı.