Pazartesi, Mayıs 09, 2016

Esenkentspor zirveye tutundu


İstanbul U19 2. Ligi 25. Grup'ta oynanan Esenkentspor, deplasmanda karşılaştığı Şilespor'u 4-1 mağlup ederek zirveye tutundu. 

Maça hızlı başlayan Şilespor kazandığı frikikte golü buldu ve 1-0 öne geçti. Bu dakikalarda iki takımın da etkili atakları vardı. Esenkentspor oyunun kontrolünü eline aldıktan sonra baskılı futbol oynamaya başladı. Bbir çok pozisyondan yararlanamayan Esenkentspor savunmanın dışarıya çıkarttığı topta Mehmet Ali'nin uzaktan şık golüyle skora denge getirdi 1-1

Golü bulduktan sonra motive olan Esenkentspor atakları çoğaldı. Savunma arkasına atılan topta Zafer kaleciyi de çalımlayıp boş kaleye topu yuvarladı. Şilespor bu anlarda oyuna sertlik kazandırdı ve Esenkentspor çok sık frikik kullanmaya başladı; ilk yarıda başka gol olmadı ilk yarı 1-2 Esenkentspor üstünlüğü ile bitti.



Esenkentspor farkı açtı

İkinci yarıda yine Esenkentspor'un baskılı oyunu devam etti. Esenkentspor ilk yarıda olduğu gibi fırsatlardan yararlanamadı. 2. yarının ortalarında iyice baskıyı arttıran Esenkentspor Zafer'le geliştirdiği atakta Zafer'in içeriye çevirdiği topta Süleyman iyi fırsatı iyi değerlendirerek durumu 1-3'e getirdi. 

İyice rahatlayan Esenkentspor ataklarını sıklaştırdı. Sol kanattan gelişen atakta Ömer, topu Oktay ile buluşturdu. Oktay uzaklardan vurdu ve çok şık bir gole imza attı ve maçta durum 1-4 oldu.

Maçta başka gol sesi çıkmayınca Esenkentspor deplasmanda Şilespor 4-1 ile geçerek son 4 maçında 4 galibiyet ile zirve takibini sürdürdü. 8 maçta 6 galibiyet 2 mağlubiyet alan Esenkentspor gruptan çıkma adına önemli bir deplasman galibiyeti aldı.

YerelFutbol.com



Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...