Çarşamba, Mayıs 04, 2016

'BAL'da tüm İstanbul takımları aynı grupta olabilir'


İASKF Başkan Vekili Fikret Sivri, Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) tüm İstanbul takımlarının aynı grupta olması gibi bir seçenek olduğunu ancak bunun ancak bazı şartlar yerine gelirse gerçekleşeceğini ifade etti.

İstanbul’un BAL baraj maçları öncesi kura çekiminde konuşan Sivri, BAL’ın mevcut statüsü gereği ligi üst sıralarda bitiren ekiplerin de baraj oynamak zorunda kaldığına işaret ederek “Diğer illerin takımları İstanbul tek grupta toplansın istiyor çünkü İstanbul takımları BAL’ı forse ediyor. Her sene en az 1 bazen 2 takımımız 3. Lig’e çıkıyor. Biz İASKF olarak buna çok sıcak bakmıyoruz, bir kere bu BAL’ın amacına hizmet etmez. Bunu kabul etmemizin tek şartı, eğer tüm İstanbul takımları aynı grupta olacaksa ilk ikinin 3. Lig’e çıkması. Bunu da diğer iller ve TFF kabul etmiyor. Eğer ilk iki 3. Lig’e çıkacaksa tüm İstanbul takımlarının aynı grupta olmasını düşünebiliriz” dedi.

'Kendinizi hazırlayın'
Çıksalınspor Kulübü Başkanı olarak BAL ve 3. Lig tecrübesi yaşadığını belirten Sivri, BAL’ın yeni ekiplerine ve BAL adaylarına da seslenerek, “BAL  adaletsiz deniyor, öyle değil. Bu lig üstleri hedefleyen takımlar için. Ara lig olarak düşünmeyin ve kendinizi düşme ihtimaline hazırlayın. Ayrıca ekonomik ve zihinsel olarak da çok yorucu, buna da hazır olun” ifadelerini kullandı.

HABER-FOTOĞRAF: EFKAN BUCAK

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Kesinlikle olması gereken bu. Bazen grubunda 3. olan İstanbul takımı play-out oynamak zorunda kalıyor (Bakınız 2014/2015 Leventspor) Keza bu sezon grubunu 39 puanla 6. olarak bitiren Leventspor küme düşerken 29 puanla 10 bitiren İstanbul Güngören play-out oynuyor. Hiç değilse hak eden çıkar ve hak eden düşer.

Adsız dedi ki...

Beşyüzevler olarak Leventspsor ile kaderimiz aynı :) 2011-12 de ligi 5. sırada bitirip küme düşmüştük. Bu yılda 3.sırada olmamıza rağmen play out oynayacağız

Adsız dedi ki...

Beşyüzevler 3 lü averajla 4.oldu 3.değil o grubun 3. sü M UDANYASPOR

Adsız dedi ki...

3'lü averaj hesabı nasıl yapılıyor ? Aynı puana sahip (45) 3 takım var; Beşyüzevler , Mudanya ve Elmasbahçeler. Beşyüzevler deplasmanda Elmasbahçeyi 3-1 yenmiş, kendi evinde 1-0 yenilmiş. Yani üstünde. Mudanya ile de 2-1 yenilmiş ve 2-1 galip gelmiş. Aynı sayılsa da genel averaj olarak 10 gollük bir üstünlüğü var Mudanyaya karşı. Bunların haricinde 3 'lü everaj nasıl hesaplanıyor ? Hadi alfabeye göre gidilse gene B harfi hepsinden önce geliyor :) bu nasıl hesaplama peki?

Sultangazispor BAL umutlarını sürdürdü

İstanbul SAL Klasman A Grubu son hafta maçında Sultangazispor Beşyüzevlerspor'u 1-0 yendi.