Cuma, Mayıs 06, 2016

BAL'a yükselen Sapancaspor tarih yazdı


Sakarya Süper Amatör Lig Play-Off grubunu ikinci sırada bitiren Sapancaspor, play-out mücadelesinde karşılaştığı Kocaalispor'u 1-0 yenerek, tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etmeye hak kazandı. Yeşil Beyazlılar, BAL'da kalan Serdivanspor ve bu sezon Süper Amatör'den yükselen Kırkpınarspor ile önümüzdeki sezon Sakarya'yı Bölgesel Amatör Lig'de temsil edecek. 

Sapancaspor, Sapanca Gençlik Sakarya Atatürk Stadı'nda Kocaalispor’la karşı karşıya geldi. Maçın ilk yarısında her iki takım da maça hızlı başladı. Maçın 4. Dakikasında gelişen bir Sapanca Gençlikspor atağında Hakan Toker topu kale çizgisinden çıkardı. Daha sonra ataklarını sıklaştıran Kocaalispor, Sapanca kalesinde tehlikeli olmaya başladı. Maçın 13. Dakikasında Kocaalispor atağında Ömer Faruk ceza alanı içerisinde düşürüldü. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Caner topu kale direğinin yanından dışarıya gönderdi ve Kocaalispor bir golden oldu.

İlerleyen dakikalarda karşılıklı ataklar gol getirmedi ve ilk yarı 0-0 berabere sona erdi. Maçın ikinci yarısında her iki takım da gol aramaya başladı. Maçın 80. dakikasında bu defa Ekibimiz Sapanca Gençlikspor bir penaltı atışı kazandı. Penaltı atışını Enes kullandı ama Kocaalispor kalecisi Harun penaltı atışını kurtardı. 

Gol karambolde geldi

Maçın hakemi Özgür Tolga Güldibi, 5 oynanmamış dakikayı oynatmaya başladı. 90+3’te Kocalispor kalesi önünde karambol yaşandı ve bu karambolde top Kocaalispor defans oyuncusu Hakan’a çarparak ağlara gitti ve Sapanca Gençlikspor bu golle Bölgesel Amatör Lige çıkan takım oldu. 



Gol sonrasında itirazlar vardı ve bu itirazlar sonucunda Kocaalispor kalecisi Harun ve Sapanca Gençlik oyuncusu Yunus kırmızı kart gördü.
Sapanca Gençlikspor: 1 – Kocaalispor: 0

STAT: Sakarya Atatürk
HAKEMLER: Özgür Tolga Güldibi***, Şefik Öner***, Erman Erdoğan***
KOCAALİSPOR: Harun***, Hakan***, Caner**, Emrah**, Yusuf**, Muhammet***, Burak**, Berat*** (Doğancan), Berkay**, Oğuzhan** (Mustafa), Ömer Faruk***
TEKNİK SORUMLU: Talip Toprak
SAPANCA GENÇLİKSPOR: Mert***, Sefa**, Celalettin**, Abdulkadir ***, İ. Selim**, M. Uğur**, Hakan**, Yunus***, Enes**, Kenan***, Yusuf**
TEKNİK SORUMLU: Remzi Kolat (Kürşat Hatas)
GOL: Dk. 90+3 Hakan kendi kalesine (Kocaalispor)
KIRMIZI KARTLAR: Dk.79 Yusuf 90+3 Harun (Kocaalispor ) 90+3 Yunus (Sapanca Gençlikspor)

HABER: SAPANCA.COM.TR




Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...