Cumartesi, Şubat 06, 2016

Zeytinburnuspor küme düştü!


İstanbul Süper Amatör Lig 7. Grup'ta mücadele eden Türk futbolunun köklü kulüplerinden Zeytinburnuspor, matematiksel olarak ligde kalma şansını kaybetti.

Hafta içinde kulüp tarihinin en farklı skoruna imza atarak İstinyespor'u 18-0 yenen Mavi Beyazlılar, 23. hafta mücadelesinde lider Çekmeköyspor deplasmanına konuk oldu. Alemdağ Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Zeytinburnuspor 5-0 kaybederek ligde kalma umutlarını yitirdi.

Mavi Beyazlılar, aldığı yenilgi ile haftayı bay geçiren ve küme düşme potasının hemen üstünde 26 puanla yer alan Okspor ile arasındaki 7 puanlık farkı azaltamayınca Süper Amatör Lig'e veda etti.

İkinci kez 1. Amatör'de

Zeytinburnuspor 2010-2011 sezonunda oynadığı 34 lig mücadelesinde 7 puan toplayarak 3. Lig'den amatör lige düşmüştü. BAL'da iyi bir sezon geçirmeyen Mavi Beyazlılar, play-out maçında normal süresi 0-0 biten maçta Bağcılar karşısında uzatmada 3 gol birden yiyerek İstanbul Süper Amatör Lig'e düştü. Süper Amatör'de ise ikinci yarıya son sıralarda girdiği halde İstanbul Kastamonuspor hariç bütün maçlarından puan alsa da son hafta İstanbul Kastamonuspor'un Ortaköyspor'la berabere kalmasıyla birlikte tarihinde ilk kez 1. Amatör kümeye düştü. 

2013-14 sezonunda 1. Amatör Lig'deki ilk yılını 12. Grupta geçiren ve Çankırı Marufspor ile Yıldırım Bosnaspor'un ardından 3. bitiren Zeytinburnuspor, 2014-15 sezonunda da 1. Amatör Lig 12. Grup'ta mücadele etmiş, sezonun sondan ikinci haftasında Fatih Hilalspor deplasmanında 3-3 berabere kalarak Süper Amatör Lig'e yükselmeyi garantilemişti. 

11 Ocak 2015'te oynanan maçta Söğütlüçeşmespor'u 2-0 yenerek 1. Amatör Lig 12. Grup'ta şampiyonluğunu ilan eden Zeytinburnuspor'un Süper Amatör Lig macerası ise bir sezon sürdü.




Yerel Futbol Sitesi

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Hanimiş zeytin daha beter

Adsız dedi ki...

Zeytin kralınıda görse yinede 3 lige yükselemez o isimle trilyonluk borclar var ırmak veya öz trabzon cıkan büyük ihtimalle zeytinburnu belediye spor olucak tabi görülürse.

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...