Perşembe, Şubat 25, 2016

Amatör lig ve genç hakemlerimiz


2015-2016 amatör futbol sezonunun Süper Amatör Lig grup aşaması bitti. Guruplarında ilk iki sırayı alan başarılı takımlar İstanbul play ofunda yeni bir heyecan dalgasıyla mücadele ederek Bölgesel Amatör Lig'e çıkmaya çalışacaklar. Mücadele edecek olan takımlara ve sporcularımıza başarılar dilerim.

Maçları yöneten genç hakemlerimize ve ulusal maçlarda görev alıp süper amatör maçları yöneten hakemlerimiz almış oldukları görevlerini layiki ile başardılar. Ben görevlendiğim müsabakalarda gördüğüm; hakemlerimizin dikkatli, gayet ciddi ve kendi aralarında koordineli yönetimler göstererek olaysız, başarılı müsabakalar yönettikleridir. Hataları olmadı mı? Oldu tabi ama bu hatalarıyla büyütülecek hatalar değildi bence.

Hakemlerimiz için maçları engelleyecek hava şartları dâhil engel yoktu. Zaten hava şartlarından dolayı federasyonlar gerekli tedbirleri aldıkları için pek öyle zorlandıklarına şahit olmadım. Süper amatör liglerin başlangıcından son maça kadar sayısız maçlar izledim çeşitli statlarda. Maçlara geç gelen takımlar olduğu halde hakemler zamanında görev başlarında idi. Genç hakemlerimiz kılık, kIyafet yönünden de örnek idiler. Başarılı düdükler çalarken, başarılı yardımcı hakemler de bayrak kaldırıyorlardı. 

Her hakemin gönlünde bir aslan yatmakta, ileride ulusal düdük çalmak, bayrak kaldırmak ve uluslar arası maçlarda görev almak... Kolay değil binlerce maçta görev yapmak, görev bilinci ile hareket etmek. Hastası olan, üzüntüsü olan, sevinci olan genç insanlar hakemlik aşkı ile düdük çalmak sevdası ile koşarak maçlara geldiğinde artık tek düşünceleri var, maçı yöneltmek...

Görev aldıkları statlardaki hakem odalarının ne kadar uygun, sağlıklı, suyu, banyosu var mı yok mu onlar için önemli değil artık. Onlar için önemli olan görev aldıkları maçları yönetmek, başarılı olmak ve hak ettikleri puanları abileri, hocaları olan gözlemci büyüklerinden alabilmek.

Hakemlerin yardımcıları olan futbolumuza hizmetleri inkâr edilemeyecek derecede saygınlık kazanan saha komiserleride büyük fedekarlıklar ile sahalarımızda görev yapmaktalar. Başarı işte bu güzel ve başarılı ortamlarda gelmektedir. Dilerim her gencimiz ideali olan başarıyı yakalarve ulusal hakemlik gömleğini giyerler. Gelecek onların ,başarı türk futbolunun olsun isterim.

YAZI: ORHAN BUDAK









Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...