Salı, Ağustos 12, 2014

Hayati Battal: Süper Amatör Lige hazırız

Tepebağ Kültürspor’un yerine Süper Amatör Lige katılması beklenen Kağıthane temsilcisi İstanbul Bayburtspor’un Başkanı Hayati Battal yaptığı açıklamada  bir üst lige hazır olduklarını söyledi.



2013-2014 futbol sezonunda İstanbul 1.Amatör Lig 9.Grubu 3.sırada bitiren ancak ligi 2.olarak bitiren ve Süper Amatör Lige yükselen Zeytinburnu temsilcisi Tepebağ Kültürspor’un bir üst lig hakkından vazgeçmesi nedeniyle Süper Amatör Ligde mücadele etme şansı olan sarı-siyahlı ekibin Başkanı açıklamasında bu durumun kendileri için hoş bir sürpriz olduğunu söyledi.

 

"Gençlerimiz son maçı kazanarak sürpriz yapmış!"
Geçtiğimiz sezon oldukça genç bir kadro ile mücadele ettiklerini ve ligin 16.haftasında Tepebağ Kültürspor’a deplasmanda 3-1 mağlup olduktan sonra 'ilk takım doğrudan çıkıyor, ikinci takım Play-Off oynayacak, bu nedenle şansımız kalmadı' diye düşündüklerini ve zaten genç olan kadrolarını kalan haftalarda U16 takımından gelen oyuncularla takviye ettiklerini söyleyen Başkan Battal, buna rağmen genç oyuncularının son maçını 2-1 kazanarak kendilerine güzel bir sürpriz hazırladıklarını söyledi.

 

"Süper Amatör Lige katılacağız"
Açıklamasında Teknik Direktörleri Naci Savgun’u öven ve alt yapıya önem veren bir Kulüp olduklarının altını çizen Başkan Battal şu ifadeleri kullandı: "Tepebağ Kültürspor’un Süper Amatör Lig hakkında vazgeçmiş olması ve yerine bizim lige girecek olmamız bizim için çok büyük sürpriz oldu. Tepebağ Kültürspor’a mağlup olunca genç takım ligleri başlayacak diye genç oyunculara yer verdik. Yine de ligi 3.sırada bitirebilirdik. Son maçımızı kazanmasak 4’ncü olacaktık. Bizim Tepebağ Kültürspor’un ligden çekilmesi hakkında bilgimiz yoktu. Bu nedenle 1.Amatör Lig için hazırlık yapıyorduk. Ancak bizim gençlerimiz çok kaliteli oyuncular. Hocamız Naci Savgun da prensip olarak gençlere önem veren bir teknik adam. Kulüp olarak da 4-5 yıldır alt yapı kategorilerine çok önem veriyoruz. Şimdi bu gelişme üzerine planlarımızda bir değişme olmayacak. Geçen sezonki A takımdan giden futbolcumuz olmadı. Alt yapıdan yukarıya çıkan oyuncularımızın sayısı da bir hayli fazla. Biz bunlarla berabere lige girersek bir-iki takviye ile lige hazırız diyebiliriz. Gelinen son noktada şayet lige bizi alırlarsa katılma kararı verdik.

 

HABER: ALİ KEMAL DEMİR

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2024 Cumartesi Sonuçları

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona erdi..