Perşembe, Ağustos 28, 2014

Esenkal’dan Tekirdağspor’a zeytin dalı

Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Edirne Gençlik Kulübü 2.Başkanı Erkan Esenkal Sitemize açıklamalarda bulundu. Takımın hedefleri hakkında konuşan mavi-siyahlı ekibin Yöneticisi önemli konulara değindi.



Trakya futbolunun yeniden eski günlerine dönmesi gerektiğini söyleyen Esenkal yaptığı açıklamada Tekirdağspor’u Edirne’de konuk etmekten gurur duyacaklarını da sözlerine ekledi.



Bu sezon güçlü İstanbul takımlarının da yer aldığı 11.Grupta mücadele verecek olan mavi-siyahlı Edirne temsilcisinin 2.Başkanı Yerel Futbol Sitesine şu değerlendirmelerde bulundu;



"Güçlü bir yönetim oluşturduk"Edirne Gençlik Kulübünde Şükrü Atamgüç’ün Başkanlığındaki yeni Yönetimimizin amacı bu güzide ilin takımını layık olduğu yere taşımaktır. Güçlü bir yönetim oluşturduk. Edirne Gençlik Kulübü’nün borçlarından dolayı kimse Yönetime aday olmazken, bu şehri çok seven bizler bu riskin altına girdik. Kulübün kapanmasına engel olduk şimdi de Edirne halkıyla el ele verip Edirne Gençlik Kulübü’nü daha güçlü yarınlara taşımayı hedefliyoruz.



"Geç kaldığımızı kabul ediyoruz"Yönetimimiz sadece 1 ay önce göreve başladı. Bu nedenle Bölgesel Amatör Ligde bu sezon çok arzu ettiğimiz kadroyu maalesef kuramadık. Ancak kaliteli bir teknik heyetimiz ve bildiğimiz, tanıdığımız futbolcularımız var. Bizim en büyük gücümüz aslında taraftarımızdır. Biz inanıyoruz ki; biraz geç kalmakla birlikte Edirne Gençlik Kulübü lige hazır bir halde girecektir.



"Şeffaf bir Yönetim olacağız"Sayın Belediye Başkanımız Recep Gürkan ve Edirne halkı ile ilin iş adamları da bu yönetime ve takıma destek veriyorlar. Bizim bu sezon amacımız elbette zirveye oynamaktır ancak gerçekçi olmak lazım, yeni bir yönetim, tam hazır olmayan bir kadro ve geçmişten gelen bir takım sıkıntılar bizim bu sene hedefimizi maalesef biraz tırpanlıyor. Edirne Gençlikspor bu kentin ortak bir değeridir, bu nedenle de şeffaf ve doğru bir şekilde yönetilmelidir. Yönetim olarak açık olacağız, dürüst olacağız . Biz şeffaf bir yönetimim olacağız. Kulübümüzün resmi internet sayfasında gelir-gider tablomuzu yayınlayacağız. Borç listemizi yayınlayacağız. Detayları görmek isteyenler bu sayfadan bilgi sahibi olacaklar. Edirne halkına her zaman en doğru ve en gerçekçi bilgileri vereceğiz. Edirne halkının ve Edirne Gençlik Kulübü’nün taraftarının takımları hakkında her zaman en doğru bilgiyi, en çabuk ve saf haliyle öğrenmelerini sağlayacağız. Hedefimiz heyecan yaratan, gerçekçi olan, şeffaf ve adil bir yönetim olmak.



"Biz Kulübü kapanmaktan kurtardık"Taraftarımız ve halkımız bu yönetimden çok umutlu, belki şehirde şampiyonluktan söz ediliyor ancak bizim taraftarımıza vereceğimiz esas mesaj "bu sene sabır gösterin, belki bu sene cefa çekeriz ancak gelecek sene sefamızı hep birlikte süreceğiz". Takım iyi giderse, şampiyonluğa koşarsa biz de yönetim olarak sonuna kadar bu yolda gideceğiz. Ancak biz gerçekçi bir yönetimimiz, doğruları söylemek zorundayız. Edirne halkına buradan seslenmek istiyorum; biz bu Kulübü kapanma noktasından aldık. Bu Kulübün kapanmasına gönlü razı olmamış Edirne insanlarıyız biz. Biz yönetim olarak, teknik heyet üzerine düşeni, futbolcuları üzerlerine düşeni yapacaklar. Taraftarlar da bizi desteklemeye devam etsinler.



"Tekirdağspor’u misafir etmekten mutlu olacağız"Yönetimimiz geçen sezondan kalan borçları ödemeye devam ediyor. Geçen seneki futbolcu kardeşlerimize de bir kez daha teşekkür ederim. Ellerindeki senetleri bize teslim ederek gerçek bir fedakarlık örneği sergilediler. Borçları biz çözeriz bu konuda içimiz rahat. Bizim her şeyden önce önceliğimiz Kulübün şeffaf yönetilmesi olacaktır. Herkes her şeyi bilecek. Son olarak da Tekirdağspor ile ilgili birkaç söz etmek istiyorum. Trakya futbolunun geldiği durum ortadadır. Sadece Kırklarelispor Profesyonel Liglerde yer alıyor. Bir zamanlar Trakya’nın 6 takımı 2.Ligde yer alıyordu. Şimdi o günleri özlüyoruz. Trakya futbolu son yıllarda göz ardı edildi. Bunda hepimizin suçu var. Birbirimizle uğraşmaktan vazgeçme zamanı geldi artık. Geçtiğimiz sezon takımımızın Tekirdağ’da oynadığı final maçını da maalesef üzülerek izledik. Trakya’dan bir takım daha Profesyonel olsa, bunun herkese faydası olur. Bu biz oluruz, Tekirdağspor olur, Lüleburgazspor olur, Çorluspor olur ya da bir başka takım hiç fark etmez. Mühim olan müthiş bir futbolcu potansiyeli olan Trakya futbolunu yeniden canlandırmaktır. Biz Edirne Gençlik Kulübü olarak bu sezon bir adım atacağız. Karşılık bulacağımızı umuyoruz. Türkiye Kupasında Tekirdağspor ile karşılaşacağımızı umuyorduk, bu mümkün olmadı. Şimdi lig maçını bekliyoruz. Tekirdağspor’u Edirne’de en iyi şekilde ağırlamaktan, misafir etmekten gurur duyacağız, mutlu olacağız. Trakya futbolu yeniden kenetlenmeli.



HABER: ALİ KEMAL DEMİR

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...