Cumartesi, Ağustos 30, 2014

İlker Dilek: "KSK'nın rakibi deği pilot takımıyız"

 

İstanbul Süper Amatör Ligi 3.Grupta yer alan İstanbul Kastamonuspor'un yönetim kurulu üyeleri dün Amonum Park Otel'de basın toplantısı düzenledi.

Amonum Park Oteldeki basın toplantısında İstanbul Kastamonuspor Kulübü Başkanı İlker Dilek, Başkan Vekili Emrah Gür, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Kaya, Ekrem Acar ve Futbol Şube Sorumlu Ümit Şen
yer aldı.

 

Kulüp Başkanı İlker Dilek yaptığı açıklamada; 6 yıl önce Bayrampaşa Sinopspor'un ismini değiştirilerek çıktıkları bu yolda hedeflerinin İstanbul'daki Kastamonulu sinerjisiyle büyük bir birliktelik sağlamak ve profesyonel lige çıkmak olarak özetledi. Kastamonuspor 1966'nın çok iyi bir yapılanmayı başardığının altını çizen Dilek, "Biz Kastamonuspor'un rakibi değil pilot takımı olmak istiyoruz. İstanbul'daki yetenekli gençleri Kastamonu'ya kazandırmak istiyoruz. Kastamonu 1966'nın PTT 1.Lige çıktığında bizde profesyonel ligde bulunarak her daim birlikte hareket etmek zorundayız" dedi.


KASTAMONU CUP OLMADI
Kastamonu'ya kamp için gelirken, kendileriyle birlikte dört ekibinde gelmek istediğinin altını çizen Dilek, burada gerçekleştirmek istedikleri Kastamonu Cup'ın neden olmadığını ise şöyle özetledi. Maalesef takımlarımıza kalacak yer bulamadık.Tesis sıkıntımız da var. Takımlar yer alırken konaklamak istedikleri yerlerin biz sizin 10 futbolcunuzu alabiliriz dediler. Hiç bir takımda parça parça kalmak istemedi. Bu gelecek ekipler de Bolu'ya gittiler. Kastamonu'ya ne kadar fazla takım getirebilirsek ile katkı sağlayacağını düşünüyorum.

 
SPOR VE SPORCU BENİMSENMELİ
Kastamonu'da kamp yapmak için çalışmalara başladıklarında yaşananlarıda anlatan Başkan İlker Dilek, Kastamonu olarak sporu ve sporcuyu benimsemeliyiz. Bunu tam olarak gerçekleştirilemediğini gördüm. Bu eksiklik giderildiğinde ildeki başarı ve spor takımlarının Kastamonu'ya bakışı değişir.

 
AZ KAYNAKLA ÇOK İŞ YAPMA SANATI
Güçlü bir yönetim kurulu oluşturduklarını vurgulayan Dilek, kulübün gelirlerini har vurup harman savurmadıklarını az kaynakla çok iş yapma sanatını gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Hedeflerinin Türkiye'de örnek gösterilecek bir kulüp yönetimi sergilemek olduğunu altını çizen Dilek, İstanbul'da tesisleşme için önemli girişimlerin sürdüğünü ve büyük bir Kastamonu için el ele yürüyeceklerini de ifade etti.

ORGANİK OLARAK BÜYÜMEK İSTİYORUZ
İstanbul Kastamonuspor Başkan Vekili İş Adamı Emrah Gür, Neden üst ligden takım satın almıyorusunuz? sorusunu şöyle cevapladı. "Bizim hedefimizde tabi ki üst liglere çıkmak. Ancak buraya baktığımızda zaman alt yapıları kuvvetli olmayan takımların süreklilik sağlanması imkansız. Alt yapımızı kuvvetlendirerek üst lige çıkmak istiyoruz. Hedef zirveyse ve zirvede kalıcı olmak istiyorsanız bu oluşumu başarmak zorundasınız. Yani bir nevi organik olarak büyümek istiyoruz".

 

 

CİDDİ TRANSFERLER YAPTIK
İstanbul Kastamonuspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Mehmet Kaya, altı yıllık planlamanın sonucu olarak kulübün bugün geldiği noktanın çok iyi olduğunu vurgulayarak; "Ciddi transferler yaptık Hedefimiz Bölgesel Amatör Lige çıkmak. Kastamonu'daki kamp çok faydalı geçti. Kastamonu 1966 ile ortak hareket etmekteyiz. Önümüzdeki yıl da Kastamonu'da kamp yapmak istiyoruz. İlimizde biraz tesis ve konaklama imkanları gelişirse daha büyük kulüpler bile burayı tercih edebilir. İnşallah bunlarda başarılır."


KAYNAK: www.istanbulkastamonuspor.com


 

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.