Çarşamba, Ağustos 20, 2014

Dünya Beykozlular günü kutlandı

Beykoz Spor Kulübünün Kuruluş Yıl dönümü olan 19 08. 2014 kutlamalarında camiaya tam anlamı ile birlik-beraberlik yüklü mesajlar verildi.

Beykoz Taraftar Grubu Boğazın Yargıçları Lideri Turgay Gençdoğan, Beykoz Kulüp Başkanı Zeki Aksu ve son olarak da Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek yaptıkları konuşmalarda adeta barış çubuklarını tüttürdü. Tribünlerdeki taraftarlarda ve diğer misafirlerde, katılımcılarda büyük bir beklenti oluşurken kulübün 5 yıllık çöküş sürecine el birliği ile noktanın koyulduğu mesajı fazlası ile verildi.

Bu seneki "Dünya Beykozlular Gününün" çok farklı geçeceği, geçtiğimiz günlerde Kutlama Komisyonu olarak yapılan bir toplantının ardından ilk sinyallerini vermişti. 3 Ayrı oluşumun yani Beykoz Belediye Başkanlığının, Beykoz Spor Kulübünün ve de Taraftar Grubu Boğazın Yargıçlarının kutlamalar ile ilgili kendi sorumluluk alanlarında iyi, koordineli bir çalışma yapmaları ortaya renkli ve çok güzel görüntüleri de çıkardı. Hepsinden öte 5 yıllık çöküş sürecinin bir anlamda "Fetret Devri" nin sona erdiğinin mesajları güçlü biçimde kamuoyuna verildi.

GÜNÜN ÖZETLENECEK MESAJLARI
Günü özetleyen konuşmalarda Taraftar Grubu Boğazın Yargıçları adına Turgay Gençdoğan, bundan sonraki her maçlarında Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'i de aralarında, tribünlerde görmek istediklerini söylerken, Beykoz Kulüp Başkanı Zeki Aksu Başkan Çelikbilek'in desteğini her zaman yanlarında görmek istediklerin mesajını verirken Başkan Çelikbilek ise kendisinin de spora uzak bir olmadığının, hatta hatırı sayılır bir bilgi birikimi ve ilgisinin olduğunum altını çizip Belediye Başkanı olması sebebi ile tüm Beykoz'u içeren görev ve sorumluluklarının yoğun olduğunu ancak  her zaman maçlardaki yerine alamayacak olsa da kimi maçlara gelip ayakta taraftarlarla maç izleyip çekirdek çıtlatmak istediğini söyledi.

İŞTE DÜNYA BEYKOZLULAR GÜNÜNDEN KISA AKTARIMLAR
Beykoz Belediyesi tarafından hazırlatılan atkı, tişort ve şapkalar Beykoz Onçeşmeler Meydanında Belediye aracından dağıtılırken, yüzlerce ürünü almak için uzun bir kuyruk oluştu.

Aynı dakikalarda Beykoz Stadında  da heyecanlı bir dağıtım anı yaşanmakta idi. Beykoz Altyapı Futbol Akademisinin tüm yaş grup takımlarının futbolcuları, ve futbol okulu sporcuları her yaş kategorisi ayrı renkte olmak üzere rengarenk forma-şort ve şapkaları ile renkli bir görüntü yansıttı.

Beykoz Meydanında güne özel hediyelerin dağıtılmasının ardından başlayan yürüyüşe yüzlerce Beykoz taraftarı katıldı. Şarkılar-marşlar-tezahüratlar eşliğinde yola çıkılırken, Paşabahçe Stadına gidiş istikametinde yol tıkanırken, karşı istikametten gelen araçlar kutlamalara çaldıkları kornalar ile eşlik ettiler.

Beykoz taraftarlarının yürüyüşü Beykoz Belediye Başkanlık binası önüne geldiğinde burada Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Başkan Yardımcılarından Muharrem Kaşıtoğlu, Beykoz Kulüp Başkanı Zeki Aksu, Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir'in da aralarında bulunduğu grup yürüyüş koluna dahil oldu.

Kutlama Programının yapılacağı Paşabahçe Stadına gelindiğinde tribünler her yaştan kızlı-erkekli, eşli, aile ve de Boğazın Yargıçları Grubu üyelerince dolduruldu.  Tribünlerde yerleşim tamamlandıktan sonra Beykoz Altyapı Futbol Akademisinin 150 dolayındaki sporcu ordusu sahaya giriş yapıp sahayı turlayıp, tribünleri de selamladıktan sonra sahadaki yerini aldı. En son olarak alkışlar altında Beykoz 1908 A.Ş. Futbol A Takım sporcuları sahaya girerek aynı şekilde tribünleri selamlayıp sahadaki yerini aldı.

Türk Futbolunun unutulmaz simalarından Beşiktaş Kulübünün Efsane Başkanı Süleyman Seba için gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından hep birlikte İstiklal Marşı yüksek bir ses ile okundu. Bu andan sonra haberimizin başında da belirttiğimiz gibi sırası ile konuşmalar yapılmaya başlandı.

TRİBÜN LİDERİ TURGAY GENÇDOĞAN'DAN TRİBÜNLERDE OLUMSUZLUK YAŞANMAYACAĞININ SÖZÜ GELDİ
İlk olarak Beykoz Tribünlerinin sesi-soluğu Boğazın Yargıçlarının Lideri Turgay Gençdoğan konuşmasını gerçekleştirdi. Dünya Beykozlular Günü Kutlama programlarını 2009 yılında Beykoz Belediyesinin desteği ile ilk kez gerçekleştirdiklerini anımsatan Gençdoğan, "Daha sonra Beykoz Belediye Meclisinin aldığı karar ile bu gün resmi bir hüviyet kazanarak -Dünya Beykozlular Günü- olarak kabul edildi. Bu yıl 5. kutlanıyor. Bu anlamlı günde Beykozspor için daha güzel, daha başarılı yılların ilk adımlarını atılması tek umudumuzdur. Geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız sportif başarısızlıkların son bulması  ve tüm halkımızın takımına sahip çıkarak yeniden özlenen şaşalı günlere dönebilmek için bugün ilk adımları beraber atalım. Burada sizlerin huzurunda Beykoz Belediye Başkanımı Sayın Yücel Çelikbilek'i programları elverdiği müddetçe maçları beraber seyretmeyi teklif ediyoruz. Bizler Boğazın Yargıçları olarak tribünlerde her türlü olumsuzluğun yaşanmayacağının sözünü burada veriyoruz" şeklinde konuştu.

İŞTE ZEKİ AKSU'NUN KONUŞMASININ TAM METNİ
Sayın Beykoz Kaymakamı, Sayın Beykoz Belediye Başkanım Beykozspor Camiasının değerli insanları, Beykozspor’un vefakar ve cefakar taraftarları 1908 Dünya Beykozlular Günü kutlama törenine hoş geldiniz...
Ulu çınar Beykozspor’un 107.yaşına girdiği bu kutlu günde öncelikle  başta tarihimizin önemli değerlerinden biri olan Beykozspor’umuzun kurucusu Ahmet Mithat Efendi olmak üzere, geçmiş dönemlerde kulübümüzü yöneten eski başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, sporcularımıza, taraftarlarımıza, Beykozlulara gurur veren bu tabloyu yaratan herkese en içten teşekkürlerimi sunuyorum.
Kulüp yönetimiyle, belediye başkanı ve taraftarıyla el ele omuz omuza kutladığımız bu günü gelecek güzel günlerimizin ışığı olarak görüyor ve bu tablodan duyduğum gururu sizlerle paylaşmak istiyorum...
Sevgili Beykozlular;
Beykozspor camiası olarak Türk spor tarihinin en eski ve köklü bir kulubünün başkanı olarak sizleri selamlamaktan gurur duyuyorum. Bugün hep birlikte yarattığımız bu tablo yakın geçmişte yaşadığımız sıkıntıların, sona ereceğini gösteren en önemli işarettir.
Bugün yeniden Büyük Beykoz’u yaratmak için hep birlikte; taraftarıyla, camiasıyla, belediye başkanıyla bir olduk, birlik olduk...
Geçtiğimiz bir kaç yıl içerisinde camia içerisinde yaşadığımız sıkıntıları geride bırakmanın mutluluğunu yaşamak istiyoruz.
Sayın belediye başkanımız Yücel Çelilbilek’in de destek ve katkılarıyla çok yakın bir tarihte tüm Beykozluları kucaklayacak Beykoz Arena’ya kavuşacağız. Beykoz Arena 15.000 kişilik stadyumu, 2500 kişilik kapalı spor salonu, 2500 seyircilik tam olimpik yüzme havuzuyla , yürüyüş yolları, koşu parkurları,restorantlar ve kafeteryaların yer alacağı Büyük Beykoz’un ulusal ve uluslar arası başarılarını alkışlayacağımız bir spor merkezi olarak yükselecek.
Ayrıca yine Sayın Belediye Başkanımız Yücel Çelikbilek’in destek ve çabalarıyla Beykoz Arena’nın yanısıra tarihi izlerimizin yer aldığı Beykoz Stadı da yıkılarak  yeniden inşa edilme çalışmaları başlamak üzere.. Böylece Beykoz halkı hem eski stadına hem de Beykoz Arena’ya sahip olmanın çifte mutluluğunu yaşayacak.
Sayın belediye başkanımız Yücel Çelikbilek’in destekleriyle çok yakın bir tarihte, kulübümüzün tüm Beykozlularca bilinen ve benimsenen kulüp binasına yani yuvasına döneceği  günü Beykozlular olarak sabırsızlıkla bekliyoruz.
Asırlık bir çınar olan Beykozspor’un eksikleri ve ihtiyaçları maalesef uzunca bir süre büyüklüğüne yaraşır bir düzeyde karşılanamadı.
Camia içerisinde yaşanan kırgınlık ve tartışmalar son yıllarda bizi oldukça güçsüz düşürdü.
Ancak bugünden itibaren bu tabloyu tersine döndüreceğimize inancım tamdır.
Bu gelişmeyle birlikte sorunlarımızın çok önemli bir bölümünü çözerek kısa zamanda, her yıl bir basamak yükselerek Beykozspor’u hakkı olduğu profesyonel liglere taşıyacağız.
Başarıların temelindeki esas unsur birlik ve beraberlik ruhudur.
Çok acılar, çok sıkıntılar çektik.
Şimdi bu acılar ve sıkıntıların muhasebesini yapmak yerine birlik ve beraberlik ruhumuzun sağladığı dayanışmayla gelecek güzel günlere yürüyeceğiz.
Bu arada yakın tarihte kaybetmiş olduğumuz kulübümüz yönetim kurulu üyelerinden merhum Dr. Sayın Özer Odabaşı ile ilgili aldığımız bir kararı da sizlerle paylaşmak istiyorum.
Camiamızı yakından izleyenlerin de bildiği üzere kulübümüzün kuruluşunun 100. Yıl  Kutlama Programı çerçevesinde 3 mayıs 2008 tarihinde Çavuşbaşı Develi Mevkiinde 10.000 fidan dikerek  ‘Beykozspor Kulübü 100. Yıl Hatıra Ormanı’ oluşturduk. 100.yıl Kutlama Komitesinin başkanlığını üstlenen merhum Dr.Özer Odabaşı’nın  bu ormanın oluşturulmasına ve kulübümüzle ilgili yapmış olduğu diğer çalışmalara büyük emeği geçmiştir. Beykozlular vefalıdır, Beykozlular kadir kıymet bilirler... Biz de Beykozspor Yönetim Kurulu olarak 01 Agustos  2014 tarihinde genç yaşında aramızdan ayrılarak ebediyete intikal eden Dr.Özer Odabaşı’nın adını bu ormanda yaşatmaya ve Beykozspor Kulübü 100. Yıl Hatıra Ormanı adını ‘Beykozspor Kulübü Dr Özer Odabaşı 100. Yıl Hatıra ormanı’ olarak değiştirmeye karar verdik. Bu vesileyle Sayın Odabaşını rahmetle anıyor, ruhu şad olsun diyoruz...
Sevgili Beykozlular; bugün bu tablonun herkese ilettiği mesaj son derece açık ve nettir. Beykozlular olarak artık küsmek, kırılmak, kenarda durmak yok...
El ele, yürek yüreğe, omuz omuza; Beykozumuzu, Beykozsporu zirvelere taşımak var...
Hep birlikte çalışacağız...
Taraftarıyla, camiasıyla, onursal başkanımız sayın Yücel Çelikbilek’in katkılarıyla kısa sürede eski parlak günlerimize döneceğiz.
Gelecek güzel günlere inancımı pekiştiren bu güzel tablodan hepimiz gurur duyuyoruz.106 yıllık kuruluş öyküsüyle Türk spor tarihinin en eski ve köklü yapı taşlarından biri olan Beykoz spor kulübünün  başkanı olarak tüm Beykozluların 19.08 2014 Dünya Beykozlular günü kutlu olsun …
Ne Mutlu Beykozluyum Diyene...

YÜCEL ÇELİKBİLEK'DEN GÖNÜLLERİ FERAHLATAN MESAJLAR GELDİ

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek gerek Tribün Lideri Turgay Gençdoğan'ın gerekse Kulüp Başkanı Zeki Aksu'nun önemli mesajlar verdiğini söylerken, "Burada güzel mesajlar verildi, birlik-beraberlik ruhuna önemli atıflarda bulunuldu. Zaten birilerini dışlamak sureti ile bir yere varılması mümkün değil. Beykozspor bir grubun değil, bütün Beykozlularındır. Bakınız ben bu özel günde ne kadar önem verildiğini bizzat yaşayarak işittim, geçen seneki Dünya Beykozlular Günü dolayısı ile yapılan radyo yayınımızda dünyanın 20 farklı ülkesinden insanların kutlama mesajlarını işitmek gerçekten de Beykozspor'un büyüklüğünün, sevilirliğinin de bir göstergesi olsa gerek. Birbirlerimize karşı nezih, şefkatli ve merhametli olmalıyız. Bakınız ben asla Beykoz halkı ile ilgili kullanmadığım aradan çekilip alınan, halka mal edilemeyecek bir kelime nedeni ile aleyhime karşı bir yayın izlendiğini gördüm. Bu kul hakkı ile bağdaşmayacak bir şey idi. Yüşa A.S.Memleketinde benim Beykozlulara karşı böylesine bir ifade kullanmadığımı, kullandığım ifadedeki kişi de karşımda oturmakta. Bundan sonra artık geleceğe bakalım, kendimize ve Beykoz'a sahip çıkalım, onu büyütmenin yollarını arayalım. Vaktim el verdiği müddetçe maçlara gelmeyi düşünüyorum. Çekirdeğimi alıp ayakta maç izlemek en büyük heyecanlarımdan biri olacaktır. Sporu en az sizler kadar yakından bildiğimi söylemek isterim, çocuklarımızı spor vasıtası ile onları sporla buluşturarak sokakların tehlikesinden kurtarabileceğimiz düşüncesindeyim" diye konuştu.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek daha sonra Beykozspor için yaptıkları ve yapacaklarını anlatırken, Beykoz Stadını Vakıflardan 2 sene önce kiraladıklarını ve her sene 100 bin lira kiralama bedeli ödediklerini söylerken, burası ile ilgili halen bir proje çiziminin devam ettiğini hatırlatıp bir ay kadar sonra tamamlanınca bunu bizzat Beykoz Tribünlerinin onayına sunacağını ve onların kabul etmeleri durumunda diğer safhaya geçeceğini itiraz edilen noktalarda ise kararlarına saygı duyup değişikliğe gidebileceklerinin sözünü verdi. Kulüp Başkanı Zeki Aksu'nun ifade ettiği Beykoz Kulüp Binası ile ilgili yerin kendilerine tahsis edilmesi halinde bir proje yapabileceklerini ancak şu an için konunun kendi inisiyatifinde, elinde olmadığını iletti.

Yapılan konuşmaların ardından Beykoz Kulüp Başkanı Zeki Aksu, Tribün Lideri Turgay Gençdoğan ile birlikte Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'e katkılarından dolayı bir plaket takdim etti. Bu andan sonra Beykoz 1908 ile Üsküdar Anadolu 1908 Takımları arasında bir hazırlık müsabakası oynandı. Maçın ilk yarısının ortalarında tribünlerde meşale şovu başlarken, ardından Beykoz Belediyesince geceye özel hazırlatılan Havayi Fişek gösterimi başladı. Bu anlarda müsabakaya ara verildi. Ortaya çıkan tablo ise müthiş renkli anları da beraberinde getirdi. Maçı takip etmek için gelen Üsküdar Anadolu taraftarlarının da meşalelerini yakması ile bu anlar dakikalarca sürdü. Karşılaşmanın ardından her iki takıma Beykoz Belediyesince Beytaş Tesislerinde bir yemek verildi ve her iki takım arasındaki yılların dostluğu daha da perçinlendi.

 

HABER-FOTOĞRAF: TALİP ERCAN

[gallery link="file" columns="5" ids="138974,138978,138977,138976,138975,138979,138980,138981,138982,138986,138985,138984,138983,138987,138988,138989,138990,138991,138992,138993,138994"]

 

1 yorum:

ahmet dedi ki...

Sayın Celikbilek Ne Kadar Mutlu Takımı Profesyonel'den düsürüp yıllardır takıma yardım etmeyen bi adam olarak beykoz'un hic bi seyine katılmaması lazım

İstanbul 2. Amatör Lig 2024 Pazar Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...