Cuma, Ağustos 15, 2014

Beykoz Süper Amatör Lig'de

İstanbul Süper Amatör Lig'de yeni sezon kuraları çekilirken futbolseverler geçen sezon küme düşen Beykozspor 1908'in gruplarda olduğu görüldü. Peki bu nasıl oldu? Ayrıntılar haberin devamında.



Yerel Futbol olarak Beykoz 1908'in bu sezon Süper Amatör Lig'de olacağını daha önce haberlerimizde yazmıştık. Sarı-Siyahlılar'dan o dönemde yapılan ilk açıklamalar, geçen sezon 1. Amatör'den Süper Amatör'e yükselen PTT Gençlik'in yarışma haklarının satın alındığı yönündeydi. Lakin TFF kurallarına göre bir kulüp başka bir kulübün yarışma hakkını doğrudan alamadığı gibi birleşme halinde alt ligdeki kulübün ligine giriliyor.

Kongre ile isim değişikliği
Bu nedenle İstanbul PTT Gençlik'in genel kurula giderek ismini değiştirdiği ve Beykoz adını alarak Süper Amatör Lig'de mücadele edeceği belirtildi. Zira Beykoz'un Süper Amatör'de mücadele etmesi için tek yasal yol bu. Profesyonel liglerde de takımlar böyle yapıyor. Nitekim birkaç sezon önce de Süper Amatör Lig'deki İMES, kongreye gidip ismini İMES İstanbul Kastamonuspor yapmış, 1. Amatör Lig'deki İstanbul Kastamonuspor ise 1453 Fatih olmuştu. Geçmişte amatöre düşen Göztepe de bu şekilde kurtulmuştu.

Beykozspor 1908 ismini kullanamaz
Lakin yine TFF kurallarına göre bir kulüp, aynı ilde başka bir kulüple aynı adı alamaz. Bu nedenle PTT ve Beykoz 1908'in birlikte (veya yakın zamanlarda) kongreye giderek karşılıklı olarak isimlerini değiştirmeleri/takas etmeleri gerekiyor. PTT'nin kongreye gittiği belirtiliyor lakin mevcut TFF sisteminde PTT ve Beykoz 1908 kulüplerinde bir değişiklik görünmemekte. Bu değişikliğin futbolcu lisansları çıkarılana kadar yapılması gerekiyor aksi takdirde söz konusu takımın Beykoz 1908 ismiyle Süper Amatör Lig'de mücadele etmesi TFF kurallarına aykırı. TFF kayıtlarında resmen düşmüş görünen Beykoz 1908 AŞ takımı adına lisans çıkarılmış bir futbolcunun Süper Amatör Lig'de oynaması mümkün değil.

Yine mevcut TFF bilgi sistemine göre geçmiş dönemlerde Yıldırım Bosnaspor'da oynayan bir futbolcunun geçmişinde Kartal Belediyespor, Zonguldakspor'da oynayan futbolcuların da geçmişinde Fenerspor yazmakta. Buradan yola çıkarak, geçen sezon Beykoz 1908'de oynayan futbolcuların geçmişlerinde İstanbul PTT yazması gerekiyor.

Özetle;
- Hem PTT hem de Beykoz 1908 kongreye gidecek, karşılıklı isimler değişecek. Yahut sadece PTT kongre yapıp ismini ve adresini değiştirecek ve 'PTT Beykoz' gibi bir isimle mücadele edecek.
- Eğer kongre yetişmezse Süper Amatör Lig'deki takım sarı-siyah renklerle maçlarını Beykoz'da oynasa bile ismi İstanbul PTT Gençlik olacak.

Yerel Futbol Özel

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2024 Cumartesi Sonuçları

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona erdi..