Çarşamba, Ağustos 13, 2014

Alibey’in otopark sorunu

Ne zaman iyi bir çıkış yakalasa mutlaka öne siyaseten kesilen tek kulüp Alibeyspor’dur. Süper Amatör Kümede zirveye oynadığı zamanlarda bile ani düşüşünün tek sebebidir siyasiler.

 

Silivri’de gerçek anlamda Silivrispor’dan sonra en çok geliri varmış gibi gözüken tek kulüp Alibeyspor’dur. Bilindiği üzere Alibeyspor’un çarşı Meydanı’nda var olan otoparkı birçok kurumun ağzını sulandırmaktadır. Bu konuya az sonra değineceğim.

 

Gelelim asıl konumuza, bilindiği üzere Alibeyspor’a ait olan Silivri Konutlar Bölgesi üzerindeki çay bahçesi bir türlü açılamadı.

Neden mi? Nedeni çok basit siyasi…

 

İlçemin sporuna bir çelme daha takmak isteyen siyasiler olanca güçleri ile ilçemdeki kulüplerin gelirlerine balta vurmaktalar. Göz yumun ne olacak? Hiç mi gözünüzün görmediği işlere izin vermiyorsunuz? Sonuçta buradan kazanılacak olan para ile ilçe gençlerinin eğitimi için alınacak olan hocaların maaşları ödenecek. Gençlerimizin daha iyi ve güzel giyinmeleri sağlanacak.

 

Alibeyspor’un ilçe belediyesinden ihale ile aldığı ve kirasını da ödediği çay bahçesi birilerine battı sanırım. Öyle ki bu işi CHP-AKP kavgasına dönüştürdüler.

 

Alibeyspor siyasi duruşunu bozmadan ilçe gençliğine hitap eden bir kulüptür. Yetiştirdiği birçok oyuncu bugün TFF Liglerinde boy gösteriyor. İşte bu başarı bedava olmuyor.

 

Alibeysporlu yöneticiler ceplerinden harcadıkları paralarla kendilerine gösterilen bölgeye çay bahçesinin ocağının olduğu küçük kutucuğu koyuyor, İBB Zabıta ekipleri geliyor kırarak kaldırıyor.

 

Ya tamam kaldırıyorsun da neden kırarak kaldırıyorsun? O konulan mobonun parası gençlere olan hizmetten kesilerek yapılıyor. Kaldıracaksan da kırmadan kaldır da görelim senin cesaretini. Konu ile ilgili AKP ilçeden de ses seda çıkmaması düşündürücüdür.

 

AKP Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral galiba her kadın gibi spordan ve          futboldan hoşlanmayan bir kişilik olabilir ama yönetiminde spordan ve özellikle de futboldan anlayan isimler var. Bir kulübün ne şartlarda ayakta kalmaya çalıştığını bilin isimler geçmişlerinde forma giymiş isimlerdir üstelik.

 

Buradan çıkan basit sonuç Silivri AKP’nin de Silivri gençliğine uzak olduğudur. Gençliğin eğitilmesini istemeyen ve bunun önüne set koymak için çabalayan bir görüntü gelecek için parlak durmuyor. Silivri AKP ne zaman ilçe sporunun gelişmesi için önayak olursa o zaman belki ilçedeki oy sayısını arttırabilir.

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın bir takım icraatlarını bende beğenmiyorum lakin son zamanlarda ilçe sporunun gelişmesi için verdiği çabaları yakından takip ediyorum da eksikleri yaptıklarından çok değil. Yaza yaza Işıklar’ı spora yatırım yapması için ikna ettik de siz AKP’lileri ikna edemedim ya ona yanıyorum.

 

Unutmadan da eklemek isterim Alibeyspor’un konusu ile ilgili Kadir Topbaş’ın bir bilgisinin olduğunu da düşünmüyorum. İlçe ile İBB’nin yarışında olan ilçemin kulüplerine olan oluyor.

 

Siyasetçi kendinden iyi şekilde söz ettirendir. Kendini halka kabul ettirendir. Toplumun işini çözendir. Toplum yarına çalışan bir kulübün işini çözemiyorsa şayet o koltuğu da işgal etmenin bir anlamı olmaz sanırım…

 

Gelelim Alibeyspor’un otopark gelirlerine. İlk başta beni de ikna etmekte zorlandıysa da sonunda Ali Tonta’ya hak verdim.

 

Benim bile otopark parası vermediğim bir işletmenin kazanmasını beklemek hayal olur aslanda. İki gün üşenmedim ve oturdum saydım. Günde en az 50 araçtan para alınamıyor. Kimi CHP ve AKP Meclis Üyeleri park parası vermiyor.

 

Birde anlamadığım İSPARK’a park parası verenlerin Alibeyspor’un otoparkını ücretsiz kullanması ilçe sporuna ihanettir. O kadar çok araş park ediyor tamam da burada asıl olan kaçının parasını ödediğidir. Aslında burada yani Alibey otoparkında en çok konuşanlar park için hiç para vermeyenler, merakta bulunmayınız yakında bu isimleri tek tek deşifre edeceğim.

YAZI: ENGİN AKIN

 

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2024 Cumartesi Sonuçları

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona erdi..