Pazar, Haziran 01, 2014

Köşk’ten Ekşioğlu resitali

Yaklaşan İASKF Seçimleri öncesi yaptığı açıklama ile gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulunan TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu, Köşk’te yaptığı açıklamalarla gündemi sarsacak gibi gözüküyor.

 

Çamlıca Köşkündeki Evinin Kapılarını açan Başkan Yemen Ekşioğlu, yaptığı açıklamalarla üzerine neden oynandığını bilmediğini, seçimlerin ASKF olmasına rağmen İl Başkanlığını her adayın toplantılarında ilk madde olarak açıp seçim olayını ortaya atmasına bir mana veremediğini söyledi. Başkan Adaylarının toplantılarındaki vaatleri ve yanlış beyanlarını bir bir not eden Ekşioğlu, konuşmasına şöyle başladı.

“Prosedürü bilmiyorlar”
Öncelikle şunu söylemek istiyorum, Başkan Adayları neden toplantılarının ilk maddesi olarak Yemen Ekşioğlu’nun üzerinden prim yapmaya çalışıyorlar anlamış değilim. Seçim yapıp İl Başkanlığını belirleyeceklermiş, onların buna ne gücü yeter ne de yaptırımı. TFF’den atama ile İl Başkanlarının atandığını herkes çok iyi biliyor. Tüm Türkiye’de ve İstanbul’da da bu böyledir. Tüzükte TFF İl Başkanlığı seçimle gelir diye bir ibare yok, onların işine öyle geliyor. Ben TFF’ye bağlı bur kurumda yer alıyor İASKF ile hiçbir bağım olmadığını da belirtmek istiyorum. İASKF, Sendikalı, TFF Özerktir bunu bilmeyenler bir kez daha öğrenmiş olsun. Beni buraya TFF atama ile getirdi ancak TFF alır. Birde şunu bilsinler ki, İASKF Başkanı Ali Düşmez’de beni görevden alabilir ama nasıl biliyor musunuz?, TFF Amatör Kurulda ve TASKK Başkanı olduğu için o görevden almayı da toplayacağı Amatör Kurulun vereceği rapor ve ya oylarla olur. Adayların toplantılarda yaptığı konuşmalar hemen hemen birbirine yakın konuşmalardır. Biz o toplantılarda konuşulanların çoğunu hayata geçirdik fakat o hayata geçen projelerin hiç kimse takipçisi olmadı.

“Silivri’ye Lisans merkezi açtıkta ne oldu”
Şimdi her aday İstanbul’un belirli bölgelerine Lisanslarla ilgili bürolar açmayı hedefliyorlar. Bu gayet doğal ve çok güzel bir çalışmadır. Biz bunun ilkini Silivri’de açmadık mı?, Açtık ta ne oldu?, Yürümeyen bir iş için yapılan masraflara ne gerek var. Silivri’deki durum ortada tutmadı kardeşim. Devam eden bir iş vardı da biz mi engelledik. Kura çekimine takımları buralara kadar getirip zamanlarının kaybolmaması için belirlenen bölgelerde kura çekimleri yaptık ve oradaki kulüplere de bir anlamda kolaylık getirdik. İstinye’de yapılan kura çekimlerine bir çok kulüp uzaklıktan dolayı gelemiyor diye böyle bir çalışma içerisine girdik bu kötü mü oldu?. Tabi ki çok iyi oldu ve kulüplerimizi bu anlamda kaynaşma noktasında bir araya getirmeyi başardı. Aday arkadaşlar, Lige katılım paylarını almayacaklarmış, transferi düşüreceklermiş öyle bir şeyin olma şansı yok. Hiç kimse böbrekten atıp kulüplerimizi kandırmasın. Şeyle olur, İASKF’ye yatırılan 200 TL’yi almayabilirler ama 400’ü vermek zorundadırlar. Transferi düşürme şansları mı, o asla yok ve olamaz hiç kimse heveslenmesin.

“Transfer daha yüksek olmalı”
Şimdi bana diyecekler ki bu adam iyice abarttı. Transfer bana göre çok ucuz neden biliyor musunuz?, Bugün Transfer ücretleri yüksek olsa, bir çok kulüp bu transfer ücretini ödeyemeyecek ve büyük bir mali sıkıntı içerisine girecektir. O halde ne yapsınlar, altyapıya önem versinler yetiştirdikleri oyuncuları satarak kendilerine kaynak sağlasınlar ve kalite de bir anlamda ortaya çıksın. Transfer ucuz olunca herkes transfer yapmaya kalkıyor kalkınca da ekonomileri dar boğaza giriyor. Birde yeni sezonda uygulamaya koyacağımız durum da şu olacak. Liglerin bitimine üç beş hafta kala transfer olayına müsaade etmeyeceğiz. Bir oyuncu transfer olduğu ikinci kulübünde en az 10 maç oynayacak bir zamanı olacaktır. Öyle bir iki maçlığına transfere izin vermeyeceğiz. Bu anlamda haksız rekabetin de önüne geçmiş olacağız. Herkes kolay transfer yapamayacak. Aldığı oyuncunun takıma hakikaten katkı sunacağına inanacak, transfer yaptık diye yapmayacak ha doğrusu seçici olacak.

“Hafta sonu maç oynatmayacaklarmış”
Aday arkadaşlarımız, hafta arası maç oynatmayacaklarmış öyle bir lüksümüz asla olamaz. En kötü sezon içerisinde mutlaka iki maç hafta arası oynamak zorunlulukları var çünkü çizelgede bu böyle oluyor. Hiç kimse öyle böbrekten atmasın hafta arası maç oynatmayacağız diye. Statünün buna izni asla yoktur. Planlamalarda mutlaka hafta arası maçları vardır. Bu Spor Toto Süper Ligden, en alt Lige kadar her kategoride vardır. Bunu değiştirmeye hiç kimsenin gücü yetmez,. Birde gece maçı oynatılacakmış, ya ben buna inanın gülüyorum. Bizler gündüz maçlarında güvenliği sağlamakta zorlanıyoruz da gece maçlarındaki güvenliği nasıl sağlayacağız hiç onu düşünüyorlar mı?, hadi gece maçı oynatalım da buna hangi sahalarımız müsaittir onu da söylesinler. Boş vaatlerle kulüplerimizi kandırmaya kalkmayın bu söylemler öyle lafla olmuyor, icraat çok önemli. Statüyü kimse bozamaz. Herkes yetki alanını bilecek. Görev ve görev alanlarını bilsinler o zaman her şey yoluna girer. Hiç kimse boyundan büyük işlerin altına giremesin yoksa altında kalır ezilirler. Aslında konuşulacak çok şey var ama onun da zamanı gelecek tekrar konuşacağız.

HABER: İBRAHİM KESKİN

6 yorum:

amator goz dedi ki...

yemen eksiogluyla Yildirim demirorenin dusunceleri ayni kulupler yararina tek bir laf dahi yok, iktidar muhalefet partileri gibi olmus soylesi Allah yardimcisi olsun amator kuluplerin herkes koltuk sevdalisi olmuş

İsmail hakki tanriverdi dedi ki...

Saygılar ve sevgiler sunuyorum, il temsilciliği konusunda yanlış bilgiler veriliyor.bu konuda gerçek bir bilgi vermek için size yazıyorum.ilk önce TFF nin il temsilciligi talimatını iyi okusunlar.İstanbul il temsilcisi sayın yemen ekşioğlu TFF yönetim kurulu kararı ile iki yıllığına yani 30.Haziran 2014 tarihe kadar il temsilcisi olarak atanmıştır.görevi bu tarihte sona ermektedir.kendisine TFF yönetimine sorabilirsiniz.bu tarihten sonra TFF yönetim kurulu,yönetmelikte belirtiği şekilde secim yaptırması gerekir,ama gerek duyduğu hallerde,secim yaptırmayarak,bu işlemi atama ile de gerçekleştirebilir.onun bu konu sadece TFF tarafından belirlenmektedir.ama sunu unutmayalım,Fedarasyonu tarafından atama yapılması hic bir demokrasiye uymamaktadir
Çünkü talimatını ilk oluşumunda atama yoktu.bazı çevreler bu isi kendi istekleri neticesinde talimata ilave ettirdiler.bence herkes sandığa guvenmeli,kulüpler temsilcinin sandık yoluyla belirlenmesi ve sandığa herkesin saygı durması gerekmektedir.secimden hic kimsenin kaçmaması ve korkmaması gerekir.

ebrum dedi ki...

doğru konuşanı 9 köyden kovarlar ne alaka yemen ekşi amatör babasıdır çok doğru adam elindeki kısıtlı imkanlar amatörüre ilaç olmak için gece gündüz tüm maçlarda ve sahada görüyoruz. ve iyi ki varsın yemen abi

OFLU dedi ki...

Yemek ekşioğlu ayarında o seviyede bir adamın alt yapılarına önem versinler oyuncu satsınlar böylelikle klube kaynak sağlasılar gibi bir laf etmesi sanırım konuşmasının uzun olmasını için o an aklına gelmiş bir laf hangi klup kaçta oyuncu yetiştirip satıyorda klube katkı sağlıyor Tranfer 200 lira kardeşim bunun üstü haramdır yazıktır günahtır..

murat dedi ki...

yemen bey konuşmuş koltuk sallantıda padişahım çok yaşa 30 sene aynı yerde dur ve istanbul futbolunu biç gel bide gitmiyorum de al koltuğunu git be kardeşim yeter artık bıktık senden.

ergün edepali dedi ki...

imparatorların,kralların ve diktatörlerin en korktuğu şey seçim ve demokrasi..boş lafları bırak yemen abi koy sandığı görelim imparatormusun değilmisin...

Sultangazispor BAL umutlarını sürdürdü

İstanbul SAL Klasman A Grubu son hafta maçında Sultangazispor Beşyüzevlerspor'u 1-0 yendi.