Cuma, Haziran 27, 2014

Seçimi kazanan kim?

Öncelikle, dikkatimi çeken birkaç konu ile yazıma başlamak istiyorum. Seçim sonuçlarındaki rakamlarda yatan gerçekler ve bunların etkenleri....



Sayın Ali Düşmez (Demokratik bir ortamda seçimle) tekrar Başkan olmaya hak kazanırken iki rakibinin toplamından hemen hemen iki kat oy alarak seçimden galip ayrılmasını bildi. Sayın Yemen Ekşioğlu (TFF tarafından atama ile) ise İl Temsilcisi olarak, seçim çalışmalarının en başından itibaren taraf olarak belkide hali hazırdaki başkanın kazanmasında en önemli faktör olarak karşımıza çıktı. Tabi bunun doğruluğu yanlışlığı herkese göre değişkenlik gösterebilir. Kimisi gönlünde yatan aslanı desteklemiş ne var bunda der, kimisi de maçta hakemin de gönlünde de aslan yatıyor ama, gönlündeki aslana değil üstüne yapıştırılan unvana, mevkisine uygun hareket ediyor diyebilir. Her görüşe de saygım sonsuz bu konuda. Sonuçta hür irademizle düşüncelerimizi açıklayabildiğimiz bir ülkede yaşıyoruz.

3 değilde 2 aday olarak seçime girildiği taktirde, Yemen Ekşioğlu gücünü arkasına almayan bir adayın kazanma şansının çok düşük  olacağını düşünüyorum. Yani bu da demek oluyorki, burada belirleyici unsur Yemen Ekşioğlu Bey olmuştur. En azından Yemen Ekşioğlu taraf olmasaydı, kimin kazanacağı belli olmayan bir seçim olurdu diye düşünüyorum. Veya sayın Av.Ahmet Akpınar seçime girmeyip Seymen Gençtürk Bey tek başına rakip olabilseydi, bir de bunun üstüne sayın Yemen Ekşioğlu desteğini alamayan bir Ali Düşmez, bu seçimden galip ayrılamazdı. Bu düşünceminde en büyük tastikleyici görüntüsü, Yemen Ekşioğlu Bey’in işte yarattığım şampiyon boksör der edasında, Ali Düşmez’in elini havaya kaldırmasıdır. Arada çok büyük fark var gibi görünse de 3-4 ilçe fikrini değiştirip Seymen Gençtürk dese, seçim sonucu çok farklı olacağı için aradaki farkın çok büyük görünmemesi gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Bu hesaplamaları Ali Düşmez Başkanın da yapacağına ve ona göre hareket edeceğine eminim.  İleriki günlerde Yemen Ekşioğlu Bey’in desteği olmasa kazanılmazdı bu seçim ifadelerine karşılık, Ali Düşmez’in nasıl bir tavır takınacağını, bu söylemi evet diyerek kabul mü edeceğini, yoksa hayır ben çalıştım ve kazandım şeklinde belirtip, bunu dediğinde ise, Yemen Ekşioğlu Bey’in ne hissedeceğini, aralarında soğuk rüzgarlar esip esmeyeceğini çok merak ediyorum.

Sadece destekleyenlerin mi , yoksa herkesin Başkanı mı ?

İASKF resmi sitesinde seçim sonucu ile alakalı Ali Düşmez Başkanımızın teşekkür mesajını,kendisinin beyefendiliğine ve seçim sonucunda hak ettiği mevkisine hiç yakıştıramadığımı belirtmek istiyorum. Bu mesajla ilgili bir düzeltme veyahutta açıklama yapıp yapmayacağını ileriki günlerde göreceğiz .  Zira görmeyenler için mesajı burada tekrar paylaşıp rahatsız olduğum,üzüldüğüm ve merak ettiğim konularıda aşağıda dile getireceğim. Mesaj aynen şu şekilde(16.06.2014 Pazartesi günü yapılan  15. İASKF Genel Kurulunda, tekrar Genel Başkan seçilerek siz değerli amatör camiamıza hizmete devam etmeye layık gören tüm delege ve spor kulübü başkanlarına Şahsım ve İASKF Yönetim Kurulu adına teşekkürü bir borç bilir, saygı ve sevgilerimi sunarım.) Demokratik bir seçimi kazanan Başkanın, sadece kendisini destekleyen kişi ve kulüplere teşekkür etmesi abesle iştigal bir durum değil midir? Herkesi bir çatı altında kucaklayacağını seçim sürecinde belirten bir Başkan, bu mesajında kendisine oy vermeyenleri es geçmemeliydi. Merak ettiğim konu ise sadece Ali Düşmez tarafından Onur Kurulu’na layık görülen ve seçimde büyük etkisi olan Yemen Ekşioğlu ağabeyimizin isminin, teşekkür mesajının içinde olması daha onore edici olmaz mıydı, yada isminin geçmeyişi Yemen Ekşioğlu’nu kırmış mıdır? Her şeyi zamana bırakıp olacakları izleyeceğiz. Saygılar.

YAZI: MELİH ÖZTÜRK

1 yorum:

Fatih Köylüoğlu dedi ki...

Öncelikle dikkatimi çeken diye başladığınız satılarınızda neye dikkat ettiğinizi dahi izah edemediğinizi birilerinin aklı ile daha doğrusu emrivaki bir diretmeyle yazmaya çalıştığınız yazınızda ne anlatmak istediniz veya kime yaranmak istediniz seçilmiş başkana Ali DÜŞMEZ İl Temsilcisine Sayın diye hitap etmeni, her şeyi ortaya koyuyor.Öncelikle şuna bilmelisinizki, Genel kurulda konuşma imkanı dahi verimeyen İl Temsilcisine Salonu ayağa kaldıran Ali DÜŞMEZ sahip çıkmıştır.Amatöre hizmet amaçlı düşünceleri oluştumaya bakın

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...