Salı, Mart 12, 2024

Tuzla Gençlerbirliği'nden oturma eylemi


İstanbul U18B Ligi 30. Grup'ta Selimiye Stadı'nda oynanan Ferahspor-Tuzla Gençlerbirliği maçına konuk takım futbolcularının eylemi damga vurdu.

İlk 5 hafta liderliği bırakmayan ve grup şampiyonu Beykoz 1908'e tek yenilgisini aldıran Tuzla Gençlerbirliği, Selimiye Stadı'ndaki maçın öncesinde bir eylem gerçekleştirdi. Orta yuvarlakta dizlerini yere koyan Tuzla Gençlerbirliği takımı futbolcuları Beykoz ile deplasmanda oynadıkları maçta yaşanan olaylara ve bu maçta hükmen yenik ilan edilmelerine dikkat çekmek için 1 dakikalık eylem gerçekleştirdi.

Yaşanan olaylarla ilgili bilgi veren Tuzla Gençlerbirliği Teknik Sorumlusu Mehmet Sait Dokumacı şu açıklamaları yaptı: 

'Oyuncumuz darp edildi'
''Beykoz 1908 ile ligin 8.haftasına kadar şampiyonluk mücadelesi verdik. Hatta Tuzla'daki maçta rakibimize tek yenilgisini aldırdık. Ancak ligin 8.haftasında Beykoz Stadındaki rövanş maçında hiç beklemediğimiz olaylar yaşandı. Saat 15:00'de başlaması gereken karşılaşma hakemlerin 1 saat 30 dakika geç gelmesiyle ancak 16:30'da başladı. Maç öncesi futbolcumuz Uğurcan Uyar darp edilerek tehdit edildiğini söyleyerek maça çıkmak istemedi. Güvenlik tedbiri taleplerimiz geri çevrildi.

'Maç hava kararınca başladı'
Maçın başlamasıyla Tribünlerde sahaya yabancı madde ve yaralayıcı cisimler atıldı. Bu şekilde maça devam edemeyeceğimiz bildirerek orta sahada emniyetin gelmesini bekledik. Polis 45 dakika sonra geldi.  Maçın geç başlaması ve sürekli durması nedeniyle saat 18:30 oldu ve hava karardı. Ancak stat ışıkları yakılmadı. Devre olduğundan beklenmeden ikinci yarı başlatıldı. Saat 19:06'da maçın 74.dakikasında görüş neredeyse sıfıra düştü.

'Kural hatası yapıldı'
Duruma tepki gösteren sporcumuz kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. Oyuncumuz orta sahada ve oyun sınırları içinde iken hakem tarafından oyun başlatılmış ve kural hatası yapılmıştır. İhraç sonrası tribünler sahaya yine yabancı, yaralayıcı ve ateşli maddeler atılmaya devam edildi. İnisiyatif alarak insan canını her şeyden önemli olduğunu gören Tuzla Gençlerbirliği Yönetimi sahadan çekilme kararı aldı. Stadı ancak polis eskortuyla terk edebildik. Şampiyonluk maçında yaşadığımız bu olaylar sonrasında sahadan çekildiğimiz için 3-0 Hükmen mağlup ilan edildik. Dilekçelerimiz, olayı belgeleyen kanıtlarımız dikkate alınmamıştır. Bu nedenle Ferahspor ile oynadığımız ligin son maçı öncesi oturma eylemi yapmayı ve sesimi duyurmayı uygun bulduk.''

HABER: MURAT İLTER

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.