Pazar, Mart 24, 2024

Üsküdar Anadolu deplasmandan şen döndü


TFF Kadınlar 3.Ligi 14. Grup'ta sezona şampiyonluk hedefiyle sezona başlayan Üsküdar Anadolu Spor Kadın futbol takımı deplasmanda İstanbul Mesudiyespor'u 4-0 mağlup etti.

STAT: Kanlıca
HAKEMLER: Büşra Bayraktar, Aykut Sarımusa, Baran Taşdeler
İSTANBUL MESUDİYE:  İlayda Doğan (Deniz Alkış) - Sevda Koç 8Bahar İşler), Cansu Zorba, Deniz Yeşilyaprak, Aleyna Ersarı (Azra İlhan), Selma Orhan, Ebru Toprak, Gaye Şahinoğlu, Duygu Hanife Ece (Rabia Defne Çetintaş), Öznur Özdemir (İrem İsmail), Hande Eriş
ÜSKÜDAR ANADOLU: Dilara Özdemir (Ebrar Uluhanlı) - Pınar Durmuş, Özge Şengel, Sude Naz Altuntaş, Büşra Çetin, Zülayha Gölgelikaya, Selvi Beyza Aydoğdu, Sevde Minel Demirtaş (Buket Güneş), Merve Ekemen (Müberra Gül Akkoca), Elif Esra Şanlı, Nisa Yılmaz
GOLLER: 25.dakika Züleyha, 32.dakika Merve, 82.dakika Esra, 86.dakika Özge
SARI KARTLAR: Ebru, Hande, Cansu (İstanbul Mesudiye)

TFF Kadınlar 3.Ligi 14.grupta şampiyonluk hedefiyle sezona başlayan Üsküdar Anadolu Spor Kadın futbol takımı, ligin 9.haftasında Kanlıca Stadında İstanbul Mesudiye'nin konuğu oldu.

Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte konuk Üsküdar temsilcisi özellikle sol kanattan Esra ile üst, üste ataklar yaptı. 19.dakikada Sevde'nin pasıyla ceza sahasına giren Merve'nin vuruşunda kaleci İlayda gole izin vermedi. 25.dakikada Züleyha'nın kullandığı köşe vuruşundan gelen top, doğrudan kaleye yöneldi. Kalecinin müdahalesine rağmen top ağlarla buluşunca konuk takım 1-0 öne geçti. 32.dakikada ani gelişen Üsküdar Anadolu atağında Sevde Minel ceza sahası içinde topu kalecinin üzerinde aşırttı. Arka direkte Merve son dokunuşu yaparak topu filelerle buluşturdu. 36.dakikada ceza sahası dışından, kaleyi tam karşıdan gören pozisyonda kazanılan serbest vuruşta Merve'nin şutu az farkla üstten avuta gitti. 38.dakikada ceza sahasında topla buluşan Sude'nin vuruşunda kaleci İlayda topu kornere çeldi. 43.dakikada kaleci ile karşı, karşıya kalan Sevde'nin vuruşu yandan avuta gitti. İlk yarıyı yeşil-beyazlılar 2-0 önde tamamladı.

Mesudiye Üsküdar savunmasını geçemedi

İkinci yarıda risk alan ve rakibini ön alanda karşılayan İstanbul Mesudiye oyundaki dengeyi sağlarken, Üsküdar kalesinde gol aramaya başladı. Eflatun-sarılılar net gol pozisyonlarına girseler de ikinci yarıda kaleyi devralan Ebrar'ı ve kademede iyi yer tutan stoperleri geçemediler. 82.dakikada Sude'nin düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu kullanan Esra, ceza sahası dışından mükemmel bir vuruşla topu ağlara göndererek farkı üçe çıkarttı. 86.dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşundan gelen topa ceza sahası içinde iyi yükselen Özge, şık bir kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek skoru ilan etti. Üsküdar Anadolu ilk devre Selimiye'de farklı yendiği rakibini deplasmanda 4-0 yenerek haftayı puan kayıpsız kapattı. 


'Puan kaybına tahammülümüz yok'

Haftayı Mesudiye deplasmanında aldıkları 3 puanla kayıpsız kapatmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Üsküdar Anadolu Spor Kadın futbol takımı Teknik Sorumlusu Muharrem Tanrıverdi, ''Liderin bir puan gerisindeyiz ve rakiplerimizin durumuna bakmadan puan kaybı  yaşamak istemiyoruz. Mesudiye maçına da bu ciddiyetle çıktık. Her maç genç oyuncularımıza da fırsat vermeye çalışıyoruz. Bu maçta da öyle yaptık. Oyuna baştan sona kadar hakimdik ve galibiyeti de hak ettik. Amacımız play of gruplarına grup lideri olarak kalmak. Rakibimizin her ne kadar ligin en alt sırasında olmasına rağmen, yaptığı takviyelerle dişli bir takım olduğunu gösterdi. Çok iyi mücadele ettiler. Oyunu çirkinleştirmeden temiz bir futbol oynadılar. Onları tebrik ediyorum. Hedefimiz kalan tüm maçlarımızı kazanarak, grup şampiyonu olmak'' diye konuştu. 


'Takımımız her hafta daha iyiye gidiyor'

Karşılaşmaya iyi başladıklarını dile getiren İstanbul Mesudiye Kadın futbol takımı Teknik Sorumlusu Metin Yılmaz, ''Öncelikle rakibimizi durdurup sonrasında ise ani çıkışlarla gol bulma çabasında olduk. Ancak bireysel bir hatadan gol yedik. Sonrasında yine oyuna ortak olmaya çalışırken ilk yarının son dakikalarında kalemizde golü gördük ve ilk yarı 2-0 sona erdi.  İkinci yarı oyuna ortak olmak için çaba sarf ettik 3.bölgede daha fazla risk almaya çalıştık 1-2 net pozisyonda bulduk ancak Üsküdar savunması son müdahalelerde başarılı oldu. Sonrasında yine bir yan toptan yediğimiz gol ve sonrasında bireysel hata sonucu yediğimiz golle maç rakip takımın üstünlüğü ile sona erdi. Yeni kurulan bir takımız her hafta üzerimize koyarak ilerliyoruz, tecrübeli oyuncularında aramıza katılmasıyla özgüvenimiz yerine geldi. Önümüzdeki haftalarda seri galibiyetler ile ligi rahat bir konumda bitireceğimizi düşünüyorum. Rakibimiz Üsküdar Anadolu takımını ise haklı galibiyetlerinden dolayı tebrik ediyor, kalan maçlarında başarılar diliyorum'' şeklinde konuştu.

Haber: Murat İlter

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...