Salı, Mart 12, 2024

Tunusbağı Doruk Döviz'den mucize şampiyonluk


İstanbul U18B Ligi 41. Grup'ta final gibi maçta, son haftaya lider giren Çavuşoğluspor'u sahasında 4-1 yenen Tunusbağı Doruk Döviz şampiyonluğa uzandı.

Selimiye Stadı'ndaki maça Çavuşoğluspor 3 puanlık avantaj ve ligin ilk yarısındaki 2-1'lik galibiyet sonrası ikili averaj üstünlüğü ile çıktı. Baraj maçına gerek kalmaksızın şampiyonluk için kendisine en az 2 farklı galibiyetin gerektiği Tunusbağı Doruk Döviz 90 dakika üstün oynadığı maçın ilk yarısını Onur ve Selimhan'ın attığı gollerle 2-0 önde tamamladı.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Üsküdar ekibi Yasin Comart ile farkı üçe çıkardı. Maçın 72. dakikasında Çavuşoğluspor penaltı kazanırken bu pozisyonda Tunusbağı'ndan Musa kırmızı kart gördü. Atışı gole çeviren Ömer Safa takımını umutlandırdı: 3-1.

10 kişi kalan ev sahibi takım buna karşın rakibine gol şansı vermezken 87'de sahneye çıkan Yasin Comart lacivert-beyazlılara şampiyonluğu getiren sayıyı kaydetti: 4-1.

Başkanlığını Tansu Açabey, teknik direktörlüğünü Yusuf Kılıç'ın yaptığı Tunusbağı Doruk Döviz böylece ikili averajla rakibini geçerek şampiyon oldu ve gelecek sezon A Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.