Pazar, Mart 10, 2024

'Hukuk karşısında boynumuz kıldan ince'



SAL klasman grubuna kalıp kalmayacağı konusunda Tahkim Kurulu'nun Öz Karacaahmetspor-İstanbul Gümüşhanespor maçıyla ilgili kararını bekleyen Beykozspor Kulübü bir açıklama yayımlayarak, çıkacak her türlü karara saygılı olacaklarını dile getirdiler.

 Sarı siyahlı kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kulübümüzün adında yer alan 1908 yalnızca bir sayı değildir.  Yüz yıllık cumhuriyetin meşrutiyetle yaşıt bir camiası olarak; her zaman hukukun üstünlüğüne inandık. Onlarca yıldır; Türkiye liglerinin her kademesinde sportif karşılaşmaların sonucunun sahada verilen mücadele ile kazanılacağına dair yüzlerce ders verdik. 

Kişileri değil kurumları muhatap almayı, çirkefliği değil oyuna saygıyı, pes etmeyi değil direnmeyi, sahayı bir savaş değil oyun alanı olarak görmeyi, rakiplerimizi düşman değil paydaş olarak algılamayı temel ilkelerimiz saydık.

Ne kimsenin hakkına göz diktik ne de kimsenin hakkımızı yemesine müsaade ettik. TFF, İl Tertip Komitesi, Amatör Futbol Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu yalnız bugünün değil yarınların da; yalnız bir kulübün değil tüm kulüplerin organlarıdır.

Şu isim ya da bu ismin ağırlığı, etkisi, psikolojik sıkıntıları Beykoz Spor Kulübü’nü bağlamadı, bağlamaz, bağlamayacak…

Sürecin en başından beri olayın muhatabı değil etkileneni olarak 'hukuk karşısında boynumuz kıldan incedir' dedik. Dün ne söylemiş isek bugün de yarın da aynı şeyi söyledik/söyleyeceğiz.

Bu bağlamda ortaya çıkacak karar ister bizi klasman grubuna taşısın isterse klasman grubu dışında bıraksın 116 yıldır sürdürdüğümüz sportif mücadelemiz hem zeki, hem çevik hem de ahlaklı biçimde ve tüm yarışanlara örnek oluşturacak şekilde devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.