Pazar, Mart 10, 2024

Acıbadem 8 sezon aradan sonra Süper Amatör'de


İstanbul 1. Amatör Lig play-off maçında Acıbademspor 120 dakikası 1-1 biten maçta Pendik Kavakpınarspor'u penaltılarda 4-3 yenerek Süper Amatör Lig'e yükseldi.

Alemdağ Stadı'nda oynanan ve büyük çekişmeye sahne olan maçın 31. dakikasında ceza sahası içinde topla buluşan Furkan'ın şutunda savunmadan seken top Yusuf'un önünde kaldı, bu oyuncu meşin yuvarlağı ağlara gönderdi, Acıbademspor öne geçti: 1-0.

56'da savunmanın arkasına sarkan Cemil kaleciyle karşı karşıya pozisyonda skoru 1-1 yaptı.

Penaltılarla güldü
Maçın 90 dakikası 1-1 biterken uzatmalarda da skor değişmedi. Seri penaltılarda her iki takım 5'te 3 yaptı. Acıbademspor 6. atışını da gole çevirdi. Pendik Kavakpınar'ın 6. penaltısında Taha'nın ortaya vurduğu topu kaleci Bahadır ayağıyla çıkardı. Böylece penaltıları 4-3 kazanan Acıbademspor, en son 2015-16 sezonunda yer aldığı Süper Amatör Lig'e yeniden çıktı.

Atagün de izledi
Kadıköy'ün bordo-beyazlı ekibinin başkanı Oğuzhan Atagün de karşılaşmayı takip ederken müsabaka sonunda futbolcularını ve teknik heyetini tebrik etti.

Belediyeden destek almadan 2 yılda 2 terfi
Birçok kulübün aksine ilçe belediyesinden hiçbir maddi-manevi destek almayan ve yönetim kurulunun gayretleri ile faaliyet gösteren Acıbademspor üst üste 2 sezonda 2 kez terfi etmenin gururunu yaşadı. 

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.