Salı, Eylül 26, 2023

Artık öğrenciler okulda antrenman yapacak


TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, öğretmenleri okulda çocuklara futbol antrenmanı yaptıracağını söyledi.

Büyükekşi Tivibu Spor'da katıldığı programda "TFF olarak yapmak istediğimiz şey, başarıyı kalıcı kılmak. Bu yüzden akademi konusunu gündeme getirdik. Başarılı ülkelere baktığımızda, hepsinin temeli altyapı. Başkan olduktan sonra 30 kulübün altyapısını önceledik. Hollanda ve Belçika’da kulüpler ve milli takım seviyesinde araştırmalar yaptık. Orada altyapılar 6 yaşında başlıyor. Yurt dışına giden oyuncularımızın neden sık sık sakatlandığıyla ilgili bir yazı okudum. 6 yaşında başlamadıkları için bu sakatlıklar oluyor" dedi.

Başkan Büyükekşi "Avrupa’daki en yaşlı liglerden biriyiz. 28.5 yaş ortalamamız var. 16 ilde, her birinde 20 okulda, 350 öğretmene, çocuklara antrenman yaptırmak için eğitim vereceğiz. Bunun protokolünü Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladık" diye konuştu.

Büyükekşi ayrıca "Gençlere en az süre veren ülke Türkiye! 4 dakika süre vermişiz. 23 yaş altı yabancı oyuncular için hiçbir ücret almayacağız. Belki daha sonra yabancı transferlere tedbir alabiliriz, bunu istiyoruz ve kendi aramızda tartışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 9 Mayıs 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...