Salı, Ağustos 16, 2022

İki sezon sonra Bölgesel Amatör Lig'deyiz


Geçen sezon Süper Amatör Lig’de şampiyon olmasına rağmen Bölgesel Amatör Lig’e katılmayan Edirne Osmanlıspor’un Başkanı Mehmet Sefa Açar, açıklamalarda bulundu.


BAL’a katılmaması nedeniyle bir çok soru işaretinin dolaştığı Osmanlıspor’un çiçeği burnunda yeni başkanı Mehmet Sefa Açar,”Bölgesel Amatör Lig’e Osmanlıspor, katılmadı. Katılmadığımız için bizlere kırgın olanlar var. Ben başkanlığı devralmadan önce 2.Başkan Kerim Çelik, çok mücadele verdi. Geçmiş yıllarda Osmanlıspor, başkanlığı  teklif edilmişti.Kimsenin şüphesi olmasın Osmanlıspor Bölgesel Amatör Lig’de oynayacak” dedi. 


OSMANLISPOR HAK ETTİĞİ YERDE OLACAK

Açar "Ben Osmanlı köyündenim. İstanbul’da plastik üzerine  işyapıyorum. Yaşamımı İstanbul’da sürdürmeme rağmen bundan sonra bir  ayağım Edirne’de " derken ”Futbolu çok seviyorum. İşimin yoğun olmasına rağmen köyümün takımı için taşın altına elimi koydum. Kimsenin şüphesi olmasın Osmanlıspor, hak ettiği yerde olacaktır” diye konuştu.


Açar şöyle devam etti: ”Osmanlıspor’un Bölgesel Amatör Lig’den çekilmesi herkes kadar beni de çok üzdü. Artık olanlar oldu. Geleceğe yeni bir sayfa açmak  gerekiyor. Osmanlıspor’da çok sevdiğim bir ağabeyim var. Yıllarca bu takım için mücadele eden Kerim Çelik, ve yönetimi ile bundan sonra Osmanlıspor’un geleceği için çalışacağız. İlk önceliğimiz takımın iskelet oluşturmak. Bunun için alt yapımızı oluşturacağız.Takımın iskelet kadrosunu koruyacağız. Bizim projemiz 2 yıllık bir projedir. Çünkü üst üste 2 yıl boyunca  Süper Amatör Lig’de şampiyon olsan BAL’a çıkamıyorsun. Ancak bizim hedefimiz yine SAL’da şampiyon olacak bir kadro yaratmak olacak.Sonuçta ilin yerel lig şampiyonusun. Yapacağımız planlama ile 2 yıl sonra Osmanlıspor’u BAL’da bu sefer oynayacağız.


KERİM AĞABEY BENİ GEÇ BULDU

Benim bildiğim takımda en büyük iş sponsorluktur. Bunun için İstanbul’da çevrem olması nedeniyle bir çokişletmeci dostum Osmanlıspor’a destek olmak için sıraya girdi." 


Osmanlıspor’a verilen desteklerin kendisini çok memnun ettiğini ifade eden Açar, "Osmanlıspor’un BAL’a katılamama durumu oldu çünkü bu lig çok yüksek bir maliyetli bir iş. Maddi gücün olmadığı zaman bu işi yürütmek zor. Çağrı Muştu kardeşimin istifası sonrası Bölgesel Amatör Lig’e katılmak için 2.Başkan Kerim Çelik’in büyük mücadelesi olmuş. Geçmişte Osmanlıspor’da oynayan Hikmet Eraslan, ile görüşmüşler. Son güne kadar Hikmet ağabeyi beklemişler. Hikmet Eraslan’ın işlerinin yoğunluğu sebebiyle görevi kabul etmeyince BAL’a katılmama evrakları TFF’ye gönderilmiş. Her şey bundan sonra başlıyor. Bana daha önceleri başkanlık teklifi yapılmıştı. Ben kabul etmemiştim. Kerim ağabeyin başkanlık için arayışı devam ederken, ben ile görüştü. Ben Osmanlıspor, başkanlığını kabul ettim. Ancak BAL’a katılım için süre o zaman çoktan bitmişti. Her işte bir hayır vardır. Bundan sonra kimsenin şüphesi olmasın ki, Osmanlıspor’u hak ettiği BAL’da oynatacağım.BAL’a çıktığımızda çok iyi bir bütçe olacak” diye konuştu.


Haber: Mert Soylu

Hiç yorum yok:

Küçüksu Rasathanespor 7'de 7 yaptı

İstanbul 2. Amatör Lig 15. Grup'ta lider Küçüksu Rasathanespor sahasında Poyrazköy Gençlikelispor'u 3-1 yenerek 7'de 7 yaptı.