Cumartesi, Nisan 30, 2022

Bir ihtimal daha var! O da çıkmak mı dersin?


İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nun son haftasında gözler oynanacak maçlara çevrildi. Belçika Almanya'yı yener, Fransa Hollanda'yı geçer, Portekiz grubun iddiasız takımı San Marino'ya takılırsa gibi yıllardır ihtimalleri sıraladığımız bir maç haftası bizleri bekliyor... 

Takımlar kendi maçlarını oynarken, bir yandan da ince hesap yaparak diğer maçlardan gelecek skorları bekleyecekler. BAL'dan gelecek altı takım olacağı için 8.sıradaki takımların da Play-out iddiası devam ediyor. BAL için kıyasıya süren ligde birçok senaryo var. Heyecan dozu yüksek maçlarla ilgili ihtimaller iki grupta sizlerle... 

A Grubu

Bu grupta çıkmayı garantileyen iki takım var. Bayrampaşa Teknikspor ve Cankurtaranspor. Teknikspor maçlarını tamamladı ve Cankurtaran-Kartal maçının sonucuna göre İstanbul şampiyonluğu için sıralamadaki yerini bekliyor.

Cankurtaran-Kartal

Kartal açısından BAL için son viraj. Yenerlerse 15 puana yükselir BAL'a çıkar,  ikili averajı aynı olan (maçları berabere bitti) Teknik ile liderlik için bir maç daha yapar. Cankurtaran ise yenerse grubu lider bitirir, berabere kalırsa puanını 15 yapar ve ikili averajda üstün olan Teknikspor grubu lider bitirir. Kartal puan kaybederse bu kez de Feriköy-Albayrak maçının sonucunu beklemek zorunda. Cankurtaran 14, Kartalspor 12 puanda.

Feriköy-Albayrak

Feriköy maçtan galibiyetle ayrılıp, Kartalspor'un puan kaybını beklemek zorunda. Nitekim hafta içi oynanan maçı kazanan Kartalspor ipleri kendi eline aldı. Cankurtaran mağlup olsa dahi iki ekibin maçını kazanan Cankurtaranspor avantajlı. Feriköy'ün kulağı Kartal maçında olacak, Şişli temsilcisi üç puanı alıp, bekleyecek.  Bu arada Feriköyspor'un Play-Out bileti cepte, ikili averajda alttaki takımlardan üstün. Albayrakspor ise prestij mücadelesine çıkacak. Feriköy 11, Albayrak 1 puanda.

İstanbul Mesudiyespor-Büyükçekmece Mimarobaspor

Grubun 8 puanlı iki ekibinin maçında kazanan Play-Out'a (baraja) kesin kalıyor. Puanını 11 yapan ekip diğer maçlara bakmadan BAL ekibiyle kura çekimini bekler. Beraberlik durumunda olay tam olarak 3 bilinmeyenli denklem. Çekmeköy Bld Alemdağ-Çamlıcaspor maçında Çamlıca galip gelirse puanını 12 yapar ve Play-Out'a kalır. Şayet Çekmeköy yenerse Play-Out biletini 10 puanla Çekmeköy alır ve Çamlıca-Mesudiye-Mimaroba 9 puanla üçlü averaja kalır. Aralarında oynadıkları maçlarda en avantajlı ekip Mimarobaspor. Mesudiye-Çamlıca:2-2 Çamlıca-Mimaroba : 2-3 Mimaroba-Mesudiye: örnek 0-0. Şayet Çamlıca yener Mesudiye-Mimaroba berabere kalırsa 9 puanlı iki ekip bir maç daha yapar. 

Çekmeköy Belediye Alemdağspor-Çamlıcaspor

Haftaya 9 puanla giren Çamlıcaspor berabere kaldığı takdirde Play-Out biletini alır. Diğer maçlarla ilgilenmez. Şayet mağlup olur ve diğer maçta Mesudiye yada Mimaroba galip gelirse BAL hayali suya düşer. Çekmeköy Belediye Alemdağspor için tek ihtimal var o da galibiyet. Ayrıca Çamlıca kazanır, Feriköy ve Kartal kaybederse Çamlıca doğrudan BAL'a çıkar.

B Grubu

Bu grupta iki ekip çıkmayı garantiledi. Kuştepe ve Bahçelievlerspor direkt BAL'a yükselirken, üçüncü biletin sahibi oynanacak zorlu doksan dakikalar sonunda belli olacak. 

Kuştepe-Yeşilova Esnafspor

Grupta liderliği eline geçiren Kuştepespor avantajını bırakmak istemiyor ve İstanbul Şampiyonluğu hedefi ile grupta iddiasız Esnafspor karşısına çıkacak. Olası puan kaybında Beylikdüzü'nün galibiyeti Şişli temsilcisini liderlikten edebilir. Puan eşitliğinde bir maç daha onları bekler. Yeşilova Esnafspor ise prestij maçına çıkıyor.

Ayazağa-Beylikdüzüspor

8 puanlı Ayazağaspor kendini riske atmamak için mutlak kazanmak zorunda. Sarıyer temsilcisi kazanırsa Play-Out oynamaya hak kazanacak. Kaybetmesi durumunda Gülsuyu-Haliçspor maçından Gülsuyuspor'un puan kaybetmesini bekleyecek. İki takım arasındaki maçta Ayazağaspor 3-1 galip geldiği için avantaj kendilerinde.Şayet Gülsuyuspor Haliç'i yener, Ayazağaspor'da puan kaybederse BAL hayali bu sezonluk biter.  Beylikdüzüspor cephesinde de hedef mutlak galibiyet. 14 puanlı ekip puan kaybetmeden direkt BAL vizesi almak istiyor. Beraberlik durumunda Osmaniye İstiklal'in kazanmasıyla Bakırköy temsilcisi ile puanlar eşitlencek ve bir maç daha yapacaklar. Mağlup olurlarsa, kulakları İstiklal maçında olacak. 

İFA-Osmaniye İstiklalspor

12 puanla Play-Out'u garantileyen Bakırköy temsilcisi prestij maçına çıkacak İFA karşısında galip gelirse Beylikdüzüspor'un Ayazağa karşısında puan kaybını bekleyecek. Beraberlik yada mağlup olması en fazla sıralamadaki yerini değiştirebilir. 

Gülsuyu-Haliçspor

Gülsuyuspor BAL Play-Out için mutlak kazanmak zorunda. Eğer yenerlerse puanını 10 yapacak ve  Haliçspor ile puanları eşitleyecekler. İkili averajda üstün olan Gülsuyuspor Play-Out oynar, Haliçspor da Ayazağaspor'un puan kaybetmesini bekler. Şayet Ayazağaspor puan kaybederse 10 puanlı Haliçspor da Play-Out'a kalır. Haliç yenilir, Ayazağa yenerse bu kez Ayazağa BAL için umutlarını sürdürür ve Haliçspor sezonu kapatır. 

HABER: ERDEM SAĞOLAN  

 



 

Hiç yorum yok:

Küçüksu Rasathanespor 7'de 7 yaptı

İstanbul 2. Amatör Lig 15. Grup'ta lider Küçüksu Rasathanespor sahasında Poyrazköy Gençlikelispor'u 3-1 yenerek 7'de 7 yaptı.