Cumartesi, Nisan 30, 2022

Olaylı maçın kararı verildi: Maltepe Yıldızspor hükmen galip



İstanbul 1. Amatör Lig 22. Grup'ta oynanan ve 1-0 konuk ekibin üstünlüğü ile devam ederken ev sahibi takım futbolcuların misafir takıma saldırısıyla yarım kalan Çiğdemspor-Maltepe Yıldızspor maçı hakkında TFF Yönetim Kurulu kararını verdi.

Müsabakanın 75. dakikasında Çiğdemspor takımına mensup futbolcuların misafir takım futbolcularına saldırarak Maltepe Yıldızspor takımına mensup 2 futbolcunun ambulansla hastaneye kaldırılmasına sebebiyet verecek şekilde darp etmesi ile Çiğdemspor takımına mensup taraftarların sahaya girerek misafir takım futbolcularına saldırıda bulunması nedeniyle maç hakem tarafından tatil edilen maç 3-0 Maltepe Yıldızspor lehine tescil edildi.

TFF'den yapılan gerekçeli kararda şu ifadeler kullanıldı:

"Futbol Müsabaka Talimatı 19. maddesinin 1. fıkrasında “Müsabaka hakemi; Müsabakanın, kulübün futbolcusu, yöneticisi, teknik adamları ile diğer kişilerin… hakeme veya rakip takım futbolcu ve mensuplarına fiili eylemde bulunmaları, kavgaya sebebiyet vermeleri ve bu eylemleri dolayısıyla müsabakanın oynanamaması veya devam edilmesi olanağının kalmaması”, “Seyircilerin stadyum düzen ve disiplininin ya da müsabakanın olağan akışı içinde oynanmasına veya güvenliğin sağlanmasına ilişkin kuralları bireysel veya toplu bir biçimde ihlal etmeleri sonucunda müsabakanın oynanması
veya müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması, hallerinde müsabakayı tatil ettiğini ilan eder” denilmekte ve aynı maddenin 3. fıkrasında yer alan “Bu hallerde TFF Yönetim Kurulu, ihlali gerçekleştiren takımlardan birinin veya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına karar verebilir…” hükmü çerçevesinde, müsabakanın 75. dakikasında Çiğdemspor takımına mensup futbolcuların misafir takım futbolcularına saldırarak Maltepe Yıldız Spor takımına mensup 2 futbolcunun ambulansla hastaneye kaldırılmasına sebebiyet verecek şekilde darp etmesi ile Çiğdemspor takımına mensup taraftarların sahaya girerek misafir takım futbolcularına saldırıda bulunması nedeniyle müsabakanın tatil edilmesi uygun görülerek; anılan müsabakada Futbol Müsabaka Talimatı 23. maddesinin 4. Fıkrası uyarınca Çiğdemspor takımının (3-0) hükmen yenik sayılmasına, Maltepe Yıldız Spor takımının (3-0) hükmen galip sayılmasına karar verilmiştir."

Sahaları kapatıldı
Ayrıca İl Disiplin Kurulu da Çiğdemspor'un sahasını 1 maçlığına kapatırken 7 futbolcuya 1 ila 4 arası maç ceza verdi. Maltepe Yıldızspor'dan da 2 futbolcu ceza aldı.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ortacesme ye 4 maç ver 3 futbolcusuna 10 maç 10 futbolcusuna 2 maç üstelik sahaya giren taraftarda yoktu eyyam bak eyyama

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.