Pazartesi, Nisan 25, 2022

BAL, dünyada model alınması gereken bir lig


TFF Başkan Vekili ve Amatör İşler Kurulu Başkanı Ali Düşmez, BAL'dan 3. Lig'e yükselen takımları kutladı.

Kendisi de Bulvarspor-Silivrispor maçını takip eden Düşmez 80 ilden 260 takımın katılımıyla startını verdikleri müthiş bir maratonu geride bıraktıklarının altını çizerek şunları söyledi:

"2010 yılından itibaren oynatmaya başladığımız BAL, dünya genelinde özel ve model alınması gereken bir lig. Kurulduğu günden bu yana futbolun yaygınlaşmasında çok önemli bir misyon üstlendi. Profesyonel takımları olmayan illere deplasmanlı maç yapma imkânı tanıması ve vitrine çıkmak isteyen yetenekli oyunculara kendi ilinin dışında futbol oynama şansı tanıması BAL'ı çok ayrı bir organizasyon haline getirdi. Türkiye'yi kucaklayan bu ligi yönetim kurulu olarak çok önemsiyoruz. Bu sebeple kulüplerimize tüm gücümüzle destek verdik. 

Rekor kırdık
Takım sayımız katlanmasına rağmen pandemi koşullarında bin bir emek ve fedakârlıkla gece gündüz çalışarak sorumluluklarımızı başarıyla yerine getirdik. Sıkıntılı günleri omuz omuza vererek aştık. Bu konuda TFF Sağlık Kurulu'na da teşekkür ediyoruz. Haftada 120-125 maç oynattık, bu bir rekor. 81 ilin fiziki ve coğrafi şartlarını, iklimini değerlendirerek böyle bir süreci başarıyla yönettik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tatlı bir yorgunluk yaşıyoruz. Bölgesel Amatör Ligi'ni alnımızın akıyla tamamladık. Mutluyuz, gururluyuz."

BAL'da artan rekabet bizleri sevindiriyor

Bölgesel Amatör Ligi'nin, profesyonel liglerin 'çimentosu' olduğunu da vurgulayan TFF Başkan Vekili ve Amatör İşler Kurulu Başkanı Ali Düşmez, "Bizler Türk futbolunun gelişmesi ve büyümesi için çalışıyoruz. Amatör liglerdeki rekabetin her geçen gün daha da arttığını görmek bizleri sevindiriyor. Son olarak Bölge Birinciliği Müsabakalarında da üst düzey maçlar izledik. BAL'daki rekabet kelebek etkisiyle diğer liglere de yansıyacaktır. Bu bakımdan umut doluyuz. Gelecek sezon da aynı güzellikte, Fair-Play ruhunun ön planda tutulduğu maçlar izlemeyi arzu ediyoruz" dedi.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Tesisi olmayan sadece tabela takımı olan bir çok kulüp var para kazanmak için her sokağa kulüp kurdunuz bal ligi statüsü çok yanlış istanbul bal ligini kurun gerekirse 18 takım olsun 2 takım çıksın 3 takım düşsün şuanda sistemde ligi 3 bitiren takım düşmemek için baraj maçı oynuyor sisteminiz yanlış yada size gelen bilgiler yanlış

Adsız dedi ki...

Bu senin bakış açın benim açımdan herşey boktan özellikle hakemler hakemler sahada kendilerini padişah sanıyor satılmış zihniyetleri emek hırsızları i

Adsız dedi ki...

Bu durumdan bir tek siz memnunsunuz sanırım.birde bal ligi yöneticilerine sorun ne kadar mutlular diye.dünyada eşi benzeri olmayan bir saçmalık bal ligi statüsü.tepeden bakınca ne gördüğün değil gerçekleri konuşun

Adsız dedi ki...

Süper amatör kumeden çık ,diğer grup 1.2.ile playof oyna,sonra tekrar baldan düşenlerle oyna..iş mi bu,şunun adını 4.lig koyun.

Adsız dedi ki...

Saçma sapan statüsü olan bir lig. Bunun neresi örnek alınır. Kafamı yapıyorsun kulüplerle ali düşmez.

Adsız dedi ki...

Saçmalıyorsun amatör futbola yazık ediyorsunuz futbolu bilmiyorsunuz

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...