Cuma, Nisan 29, 2022

Linyit-Tekirdağ maçı TBMM gündeminde, taraftar sokağa indi


Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Tavşanlı Linyitspor'un taraftarları ve Tavşanlı ilçesi protokolü dün ilçe meydanında toplanarak TFF'yi protesto etti.

3. Lig'e yükselme play-off müsabakalarında Tekirdağspor ile İnegöl Stadı'nda karşılaşan TKİ Tavşanlı Linyitspor 2-1 mağlup olmuş ancak rakip takımdan Suat Vatansever'in cezalı olarak oynatıldığı gerekçesi ile karşılaşmaya itiraz etmişti. Amatör Futbol Disiplin Kurulu ise maçın 22 Nisan 2022 saat 15.00'te başladığını, futbolcunun tedbir kararının Tekirdağspor'a faks ile 15.01'de bildirilmesi nedeniyle oyuncunun maçta cezalı sayılmayacağını beyan ederek Linyitspor'un itirazını reddetmişti.

Linyitspor cephesi konuyu Tahkim Kurulu'na taşıma kararı alırken taraftarlar da protesto yürüyüşü düzenlediler.

Kütahya Milletvekili Ali Fızal Kasap da konuyu TBMM gündeminde dile getirdi. Ayrıca MHP İlçe Teşkilatı ve Linyitspor Yönetimi Ankara'ya giderek çeşitli temaslarda bulundu.

TFF kendi hatasını kapatmaya çalışıyor
Linyitspor Takım Kaptanı Muhammed Emin Bakan sosyal medyadan yaptığı açıklamada "TFF Tekirdağspor'a gönderdiği faksta 20'sinden itibaren, kendi sayfasında paylaştığı belgede 21'inden itibaren tedbirli diyip 1 maç cezalı olduğunu belirttiği oyuncuyu Tekirdağspor'a geç bildirdiği için sırf kendi hatasını kapatmak uğruna tedbirli cezalı oyuncuyu cezası yok diye çevirmiştir ve bu oyuncu cezalı bir şekilde 22'sinde oynamıştır. Bu ne adalete ne de hukuka sığmaz. Koskoca Tavşanlı halkının ve biz emek verenlerin vebali üzerinizdedir. Lütfen biran önce bu hatadan dönün ve kuralı uygulayın" ifadelerini kullandı.

Haber: Mustafa Seçilir

Hiç yorum yok:

Genç Kartaltepeliler depremzedeleri unutmadı

Genç Kartaltepeliler taraftar grubu, bu bayramda da deprem bölgesini unutmadı.