Pazar, Nisan 24, 2022

Tavşanlı Linyitspor'dan Tekirdağspor maçına itiraz



Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Tavşanlı Linyitspor'un, 22 Nisan’a Tekirdağspor’a 2-1 kaybettiği play-off maçına, rakip takımın cezalı oyuncu oynatması nedeniyle itirazda bulunduğu öğrenildi.

Linyitspor, Tekirdağspor’un, 1 maç cezalı olan Suat Vatansever’in kendilerine karşı oynatıldığı gerekçesiyle TFF’ye başvuruda bulundu. Nitekim 22 Nisan tarihli AFDK kararında oyuncunun 20 Nisan’da oynanan Ayvalıkgücü maçında sportmenliğe aykırı harekette bulunması nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı madde 36/1-a uyarınca 1 resmi müsabakadan men cezası aldığı, oyuncunun da 21 Nisan’dan itibaren tedbirli olduğu belirtilmekte.

Kırmızı kart görmemişti
TFF kayıtlarına göre Suat Vatansever’in Ayvalıkgücü maçında kırmızısı yok. Bu da oyuncunun hakem raporuna göre disipline verilmiş olduğunu göstermekte. Ceza kararını muhtemelen maçtan sonra öğrenen Tekirdağspor’a tedbir kararının, Linyitspor karşılaşmasından önce tebliğ edilip edilmediği, olayda bir ihmal bulunup bulunmadığı konusunda taraflardan henüz bir açıklama yapılmadı.

Penaltı atmak için karşılaşabilirler
Eğer Tekirdağspor kusurlu bulunursa kurallara göre maç 3-0 Linyitspor lehine tescil edilecek. Bu durumda Linyitspor ve Ayvalıkgücü’nün puanları eşitlenecek ve kazananı belirlemek için takımlar tarafsız bir merkezde penaltı atışları yapacak.

Tekirdağspor'dan açıklama
Sarı-Siyahlı kulüp, TFF'nin tedbir kararını kendilerine, maç başladıktan sonra yaptığını duyurdu. İşte o açıklama ve belgeler:

Tekirdağspor camiası olarak bugünümüze kadar buna benzer hiçbir olay söz konusu olmamak ile beraber bu müsabaka da da kulübümüzce yanlış yapılan bir işlem yoktur. Şöyle ki;

Tebliğ maç başladıktan sonra 20.02.2022 Çarşamba günü oynanan Ayvalıkgücü Bld. Spor müsabakasında sporcumuzun yapmış olduğu sportmenliğe aykırı davranış sonrası hakem raporlarınca yazılacağı ve kulübümüz oyuncusunun tedbirli olacağı kulübümüze ne yazılı nede sözlü olarak Kulüp yöneticilerimize bildirilmemiş olup, Bahse konu sporcumuzun Disiplin kuruluna sevk edildiği kulübümüz tarafından bilinmemekteydi.
22.02.2022 tarihinde oynanan TKİ Tavşanlı Linyitspor Müsabakası eşgüdüm toplantısında toplantıya katılan Gerek Temsilci ve 4. Hakem tarafından herhangi bir bilgilendirme gelmemiştir. Amatör Futbol Disiplin Kurulu’nun Futbolcumuza vermiş olduğu cevap müsabaka başladıktan 1 dakika sonra kulübümüz fax numarasına fax yolu ile gönderilmiştir.

Dolayısı ile AFDK nın vermiş olduğu ceza müsabaka başladıktan sonra kulübümüze tebliğ edilmesi sebebiyle sporcumuz müsabaka yetkilileri onayı ile müsabakada sorunsuzca oynamıştır."





Haber: Mustafa Seçilir

Hiç yorum yok:

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.