Perşembe, Eylül 22, 2016

BAL İstanbul statüsünde büyük değişiklik


Bölgesel Amatör Lig'de 2016-17 sezonu statüsü açıklandı. 12 takımla temsil edilen İstanbul'un statüsünde ilginçlik dikkat çekici... Bu sezon İstanbul'un baraj sayısı azalacak.


Yayımlanan statüde İstanbul kısmı şöyle:

4 takımdan biri Spor Toto 3.Lig’e yükselir, diğer 3 takım küme düşmezse bu 3 takımdan sezon sonu puan tablosunda en alt sırada olan takım yerel lige düşer. Diğer 2 takım BAL’da kalır. Yerel lig sıralamasından iki takım BAL’a yükselir. (Geçen yıl 1 tane baraj oynuyordu)

4 takımdan biri Spor Toto 3.Lig’e yükselir, 1 takım küme düşerse diğer 2 takım BAL’da kalır. Yerel lig sıralamasından iki takım BAL’a yükselir. 

4 takımdan biri Spor Toto 3.Lig’e yükselir, 2 takım küme düşerse diğer 1 takım BAL’da kalır. Yerel lig sıralamasından 3 takım BAL’a yükselir. 

4 takımın hiçbiri Spor Toto 3.Lig’e yükselmez ve küme düşmezse, bu 4 takımdan sezon sonu puan tablosunda üst sırada olan 2 takım BAL’da kalır. Diğer 2 takımdan en alt sırada olan takım yerel lige düşer. Diğer takım ise yerel lig sıralamasından bir takım ile baraj müsabakası oynar. Yerel lig sıralamasından bir takım BAL’a yükselir. (Geçen yıl 2 baraj oynanıyordu)

4 takımın hiçbiri Spor Toto 3.Lig’e yükselmez, bir takım küme düşerse, ligde kalan 3 takımdan sezon sonu puan tablosunda üst sırada olan 2 takım BAL’da kalır, alt sırada olan takım yerel lige düşer. Yerel lig sıralamasından iki takım BAL’a yükselir. (Geçen yıl 2 baraj oynanıyordu)

4 takımın hiçbiri Spor Toto 3.Lig’e yükselmez, iki takım küme düşerse ligde kalan iki takım BAL’da kalır. Yerel lig sıralamasından iki takım BAL’a yükselir.

Özetleyecek olursak:
- İstanbul SAL'dan ilk 3 kesin BAL'a çıkacak. 3. Lig'e çıkan takım sayısı veya BAL'dan düşen takım sayısı kadar buna eklenecek. (Örnek: Her gruptan birer takım direkt düşerse SAL'dan ilk 6 çıkacak)
- Baraj maçı sayısı maksimum 3 olacak. 


HABER: EFKAN BUCAK

statünün tamamını okumak için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Silivri Tepecik'i tek golle geçti

TFF 3. Lig 3. Grup'ta play-off'u daha önceden garantileyen Silivrispor son hafta maçında deplasmanda, rahat bir konumda bulunan Büyü...