Perşembe, Mayıs 26, 2016

U14 ligi analizi


Altyapı liglerimizin analizine U14 ligi analizi ile devam edelim

U14 liginin resmi

Bu analizde yalnızca İstanbul U14 liginde oynanan maçlar, sadece TFF İstanbul İl Temsilciliği sitesinde yayınlanan sonuçlar baz alınmıştır. Hiçbir şekilde "en iyi" tanımlama amaçlı değil, ancak bazı istatistik kategorilerde öne çıkan takımları ve U14 liginin resmini çekmeyi amaçlamaktadır. Son gruptaki profesyonel takımlar analize dahil edilmemiştir.

Seyrantepe Of en iyi puan/averaja sahip

U14 ligine 2015-16 sezonunda 291 takım katıldı. 12 takım maç oynamadan çekildi.Dokuz takım, Seyrantepe Of, Zara Ekinli, Kayışdağı, Küçükköy, Bağlarbaşı, Dudullu, Altıntepsi Makel, İstanbul Kayaşehir ve Yeşil Esenyurt tüm maçlarını kazanmayı başardı. Yedili ve sekizli gruplarda mücadele edildiği için maç başına kazanılan puan ve maç başına averaj üzerinden yapılan değerlendirmede ilk yirmi takım şu şekilde oluşmaktadır.



Birinciler arasında maç başına en az puan toplayan 2.17 ile 74.sırada yer alan Reşitpaşa oldu. On grubun üçüncüsünün puan performansı Reşitpaşa'nın üzerinde. En iyi ikinci performansı ise 24. sıradaki Gazi Mahallesi ve 26.sıradaki Bahçelievler Olimpik. İki takım da maç başına 2.64 puan toplamayı başarmıştır.

Seyrantepe Of maç başına on gole yaklaştı


Seyrantepe Of maç başına kaydettiği 9.43 gol ile etkileyici bir performans ortaya koydu. Çakmakspor ortalama 7.08 gollük, Göktürk Sarayspor ise 6,36 gollük perfrmanslarına rağmen ikincilikte kaldılar. 13.sıradaki Pendik Esenyalı ise grubunda üçüncü olmasına karşın 5,93 gol ortalaması tutturdu.102.sıradaki Çubuklu maç başı 3.08 gol ile en az gol kaydeden birinci. Grubunda altıncı olan Bahçelievler Atletik'in 2.86 ile 114.olduğunu da saptamak gerek. 36 takım maç başına bir golü bulamadı. 16 takım ise bir gol görebilmek için iki maçtan daha fazla beklemek sorunda kaldı.

Geçilmesi zor savunmalar



En iyi savunma performansları maç başına kalelerinde görülen 0.14 gol ile Zara Ekinli, Bağlarbaşı ve Albayrak'tan. Dudullu ise aynı sayıda gol yemesine karşın yedili grup nedeni ile hemen gerilerinden geliyor. İki maçta bir gole izin veren ikinci Göktürk Sarayspor ve üçüncü Bakırköy'ün performansları da iyi. Sıralamada 13. ve 14. durumdalar. Birinciler arasında en çok gole izin veren ise 1.07 ile 64. sıradaki Haznedar oldu. Kanaryalar maç başına 1.43 gol ile oynadılar. Maç başına beşten daha fazla gole izin veren kulüp sayısı 28. Esenler Turgutreis, Kağıthane Sadabad, Zeytinburnu Yeşiltepe ortalama 8.29, 8.71 ve 9.86 ile savunma açısından en zorlu sezonu yaşayan takımlar oldular.

Grubunda en iyi averaj yakalayanlar


Seyrantepe Of'un her maç dokuzu, Zara Ekinli'nin de yediyi aşan sayıda fark atması etkileyici bir performans. Çakmakspor ve Dudulluspor aynı gruptan çok farklı skorlar üretmeyi başardılar. Göktürk Sarayspor ise 5.86 ile ilk on arasında yer buldu. 

U15 ile devam edeceğiz

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...