Çarşamba, Mayıs 11, 2016

'Futbol Akademi Kampı profesyonelliğin başlangıç noktası'


Eski futbolcu ve teknik direktör Giray Bulak, İBB Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi kapsamında Dudullu Spor Tesisi’ni ziyaret eden eski futbolcu ve teknik direktör Giray Bulak, “İBB Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi sadece saha içinde değil, tribünlerde ve saha dışında da Türk futbolunun geleceğine yapılan bir yatırımdır” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Başakşehir Futbol Kulübü ve Spor A.Ş. işbirliğinde devam eden Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi kapsamında gerçekleştirilen Değerler Eğitimi sone erdi. Yaşam Koçları Fırat Çakır ve Özlem Çakır tarafından her hafta projenin devam ettiği farklı bir tesiste yapılan eğitimlere futbolcu adaylarının yanı sıra aileleri de katıldı.

Eğitimlerin bu haftaki adreslerinden birisi olan İBB Dudullu Spor Tesisi’nde Fırat Çakır’la birlikte eski futbolcu ve Teknik Direktör Giray Bulak da yer aldı. Bulak ilk olarak futbolcu adaylarına top kontrolü ve top sürme, pas, düz ve çapraz koşu gibi konularda teknik ve taktik çalışma yaptırdı.

Ailelere ve gençlere tavsiyeler
Programın eğitim bölümünde söz alan ve konuşmasında nüfusun büyük bölümünün genç olduğunu hatırlatan Bulak, spor yapabilecek durumda olan 17 milyon genç bulunduğuna ancak buna karşın Türkiye’deki futbolcu sayısının 250 bin olduğuna dikkat çekti. Bulak ailelere hitaben şunları söyledi: “Gençlerimize spor yaptırmamız ve yetenekleri hangi branşa yönelikse onu yaptırmak lazım. ‘Sen yapamadın, sen yapamazsın’ diye çocuğumuzu eleştirmek yerine ‘yaparsın, yapacaksın’ diye teşvik etmemiz gerekiyor. Çocuklarımız çok akıllılar, çok zekiler ve çalışkanlar. Ailelerimiz de görüyorum ki burada bulunarak ve çocuklarını bu projeye göndererek onları destekliyor.”


'Sahalar kadar tribünler için de önemli bir proje'
Giray Bulak, İBB Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi’ne ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin proje ile çok önemli bir görevi yerine getirdiğini vurgulayan Bulak, “22 bölgede bu oyuncuların seçilmesi, toparlanması, antrene edilmesi ve bu çalışmaların 10 hafta içinde yapılarak yetenekli sporcuların tespit edilmesi ve kulüplere kazandırılmasını içeren bu çalışma aslında çocuklar için profesyonelliği kadar giden sürecin başlangıç noktası. Burada sadece işin fiziki ve teknik boyutunu değil, psikolojik ve insani boyutunu da irdeliyorsunuz. Çünkü bizim sporcu gençlere olduğu kadar sportmen gençlere de ihtiyacımız var. Bu çocuklar ileride maçlara gidecekler, orada belki sportmenliğe yakışmayan hareket yapanları sportmenliğe davet edecekler. Tribünlerdeki kavgayı kargaşayı küfrü önleyecekler, bunun için ağaç yaşken eğilir. Bu nedenle son derece önemli olan bu görevi yerine getiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.



Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.