Çarşamba, Mayıs 25, 2016

Acar: Hedefimize 180 dakika kaldı


Türkiye U19 Şampiyonası'nda son dörde kalarak büyük bir başarıya imza atan Feriköyspor U19 Teknik Direktörü Şaban Acar, kulüpte bir aile ortamının oluşması ve planlı çalışmanın başarının anahtarı olduğunu söyledi.

Şaban Acar Yerel Futbol'a yaptığı açıklamada, "Başarının sırrı öncelikle sevgi ve saygı ortamının oluşturulması, yani aile ortamının olması, bunun yanında doğru eğitim planlamasının yapılması... Bunları oturttuktan sonra başarı kendiliğinden geliyor zaten... Bu aşamaya gelene kadar doğru bir eğitim programı eşliğinde sabırla ve çok çalışarak sporcularımızın gelişimlerini sürekli hale getirmeye çalıştık. Geldiğimiz nokta bunda başarılı olduğumuzu gösteriyor" dedi.

'Oyuncularımıza birçok talip var'
Ellerindeki jenerasyonla daha önce de Türkiye Şampiyonası'na gittiklerini ve son 16'ya kaldıklarını belirterek "O dönem şanssız bir şekilde elenmiştik ama bu bizi daha da motive etti. Bu sene başındaki hedefimiz tamamen Türkiye finaliydi. Bunu inançla bu yola başladık, Allah'a şükürler olsun ki şu an hedefimize 180 dakika kaldı. Sporcularımızın bir çoğu profesyonel takımlar tarafından isteniyor ve bu bizi çok mutlu ve gururlu kılıyor" diye konuştu.


Geride kalan maçların hepsinde gerek oyun olarak gerek fiziksel mücadele olarak rakiplerine üstünlük sağladıklarını belirten Acar "En çok zorlandığımız maç 70 dakika 10 kişi oynadığımız Sakarya Erenlerspor karşılaşmasıydı. Zorluğun asıl kaynağı sayısız fırsattan yararlanamamamızdı. Buna rağmen 10 kişiyle oyunu inanılmaz forse edip aradığımız golü bulduk" ifadelerini kullandı.

Namağlup geldiler
İlk turda Balıkesir grubunda yer alan Feriköyspor İzmir Serintepe Kanderespor'la 1-1 berabere kaldıktan sonra Bigaspor'u 3-0, finalde de Beykoz 1908'i 1-0 mağlup etti. İkinci turda Bursa Grubu'na düşen Kırmızı-Beyazlılar Lüleburgazspor'la 1-1 berabere kaldıktan sonra Sakarya Erenlerspor'u 1-0'la geçip finalde kaldı. Finalde bir diğer İstanbul temsilcisi Beylikdüzüspor'la karşılaşan Feriköyspor 2-1'lik skorla galip gelerek adını dörtlü finale yazdırdı.

Feriköyspor'la birlikte dörtlü finalde Adana Seyhan Belediyespor, Bursa Arabayatağıspor ve Samsun Kadıköyspor yer alacak.

HABER: EFKAN BUCAK

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.