Pazartesi, Mayıs 16, 2016

Gruptaki 14 takımdan 9'u küme düştü!


Profesyonel takımı olmayan illerde futbol heyecanını yaşatmak adına önemli bir boşluğu dolduracağı düşüncesiyle 2010-2011 sezonunda kurulan Bölgesel Amatör Lig (BAL), ilginç statüsü ile dikkat çekmeye devam ediyor. Türkiye'nin 5. seviyedeki ligi konumunda bulunan BAL'da, bu sezon ilginç bir istatistik daha ortaya çıktı.

Geçtiğimiz sezona kadar şampiyon olan takımın play-off maçları sonunda 3. Lig'e çıkamaması durumunda play-out (kümede kalma) maçı oynadığı ligde bu madde bu sezon değiştirilirken, illere ayrılan kontenjan nedeniyle hemen hemen her takım küme düşme korkusunu derinden hissediyor. 

3. sırada küme düştü

Bu ilginçliklerden biri BAL 3. Grup'ta yaşandı. 14 takımlı grupta tam 12 takım, küme düşme korkusunu yaşadı. Grup şampiyonu Araklı Karadespor 3. Lig'e yükselemeyince, değişen statü nedeniyle direkt ligde kaldı. Ligi 8. sırada tamamlayan Çayelispor da il kontenjanı nedeniyle baraj maçı oynamadan ligde kaldı. 

Gruptaki 12 takım ise küme düşmeme mücadelesi verdi. Ligi son iki sırada tamamlayan Konursuspor ve Tercan 17 Şubatspor ile il kontenjanına takılan Maçkaspor (5) ve Trabzon Kanuni FK (6), doğrudan küme düştü. 

Play-out maçı oynamak zorunda kalan 8 takımdan 3'ü ligde kaldı. Diğer 5 takım ise play-out maçlarını kaybederek yerel lige düştüler.


Benzer durumlar 1. ve 6. gruplarda da yaşanırken, ligi 3. sırada bitiren 68 Yeni Aksarayspor ile 4. sırada bitiren Paşabahçespor da play-out maçlarında yenilerek ligden düştüler.

Kulüplerin büyük yatırımlar yaparak mücadele ettikleri ligde küme düşme ihtimalinin her takım için olması, BAL'ı ilginç kılıyor. Ancak kulüpler bu durumdan şikayetçi ve statünün bir an önce değişmesi gerektiğini savunuyor. 

HABER: GÖKHAN TANER

Hiç yorum yok:

Çubuklu'dan sezona süper başlangıç

İstanbul U13 Ligi 49. Grup'ta ilk hafta maçında Çubukluspor, Anadolu yakasına taşınan ve muhtemelen sezon sonunda ismini değiştirecek ol...