Pazartesi, Aralık 22, 2014

TELSİZSPOR PES ETMEDİ


Sahasında Mahmutbey'i konuk eden Telsizspor ikinci yarısı gergin geçen maçta 1 puanı uzatma dakikalarında bulduğu penaltı golüyle kurtardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı iki takımın da karşılıklı ataklarına ve pozitif futbola sahne oldu. Oyunda zaman zaman ev sahibi Telsizspor, zaman zamansa konuk ekip Mahmutbey kontrolü eline alırken ilk yarının tek golü Muhammet'in ayağından geldi ve ev sahibi ekip devreyi 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıya konuk ekip 54. dakikada Yunus'un ayağından bulduğu golle başladı ve skora denge geldi, 1-1. Golden sonra rakip kaleye yüklenen ev sahibi takımda Mert Ercan 60. dakikada rakibiyle girdiği ikili mücadelede topa sahip olabilmek için ayağını fazla kaldırınca maçın hakemi Tolga Akbaba tarafından direkt kırmızı kartla oyundan atıldı ve takımını on kişi bıraktı. Oyundan atılan oyuncu "ağır karar" karşısında sahayı terk ederken göz yaşlarına hakim olamadı. Eksik kalan rakibi karşısında kontrolü eline alan konuk ekip 70. dakikada Telsizspor savunmasının hatasında Cafer'le 2-1 öne geçerken, 73. dakikada Mehmet Beyazıt'ın şutu üst direkten döndü. Devam eden dakikalarda Anıl ve Cafer'le gole yaklaşan Mahmutbey forvetleri karşısında Telsizspor kalecisi Emre'nin üstün performansı farkın açılmasını önledi. Uzatma dakikalarında sağ kanattan gelişen ev sahibi atağında ceza alanına şişirilen topa yükselmek isteyen Muhammet, kalesinden çıkarak topa sahip olan kaleci Orbay'ın altında kaldı. Hakem Tolga Akbaba bir kez daha "tartışmalı" bir karar vererek penaltı noktasını işaret etti. Penaltı için topun başına geçen Burhan hata yapmayarak skoru 2-2'ye getirdi ve karşılaşma bu sonuçla tamamlandı.

Uzatma dakikalarında gelen tartışmalı penaltı kararından sonra sahanın içi bir anda karışırken, yedek kulübesinden fırlayıp sahaya giren ve hakemlere tepki gösteren konuk ekip oyuncularına maçın hakemi Tolga Akbaba sarı ve kırmızı kart göstererek tansiyonu düşürmeye çalıştı.

NOT: Saha komiseri Fevzi Kekeç'e teşekkürler.
HABER-FOTOĞRAF: ULAŞ BÜTÜNER





8 yorum:

Adsız dedi ki...

Maçın yıldızı saçma sapan kararlarla saç baş yolduran maçın hakem kadrosu.
Takımlarda biri düşmeme mücadelesinde diğeri ise liderlik peşinde.
Allahtan her iki futbolcuları genç ve iyi niyetliydi.
Anlaşılan hakemler ya maç seçiyor yada başka şeyler var.

Adsız dedi ki...

BİR GARİP PENALTI KARARI ????
ACABA KİME YARADI.

Adsız dedi ki...

Maçın yıldızı saçma sapan kararları ile saç baş yolduran hakem kadrosu.
Bir takım düşme , diğeri ise liderlik peşinde. Allahtan iki takım oyuncuları iyi niyetliydi.

Adsız dedi ki...

Muhabir Kardeşim


Kaleci normal bir şekilde çıktı ve topu
bloke etti.Kim altında kaldı.Başka bir maçımı seyrettiniz.
Eğer bu pozisyon penaltıysa ,demekki futbol kuralları değişti.

Ulaş Bütüner dedi ki...

Pozisyonun bana göre de penaltı olmadığını haberimde "tartışmalı bir karar vererek" ifadesiyle açıkça belirtmişim sayın okuyucu. Biraz daha kitap,roman,gazete,vb. okuyarak yorumlama ve algı kabileyitinizi geliştirebileceğinizi düşünüyorum. Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

ULAŞ BEY
TOPA YÜKSELMEK İSTEYEN MUHAMMED DİYE YAZIYORSUNUZ NE TOPA YÜKSELMESİ BENİM İTİRAZIM BUNA

Adsız dedi ki...

ULAŞ BEY
KUSURA BAKMAYIN
BANA GÖRE DE YORUMUNUZDA BİR ÇELİŞKİ VAR
YORUMUNUZA GÖRE PENALTININ TARTIŞMALI OLMASI İÇİN ÖNCEKİ AKSİYONUNDA TARTIŞMALI OLMASI GEREKİR.

Ulaş Bütüner dedi ki...

Ben sizi cok iyi anladim ancak meseleyi daha da uzatmamiza gerek yok sanirim. Netice itibariyle pozisyona yaklasimimiz farklilik gosterse de sonucta verilen penalti kararinin hatali oldugunda hemfikiriz. Yalniz suna emin olun, maci canli izleyip sozlu olarak anlatmak ile yazarak anlatmak arasinda cok fark var. Bu noktada olusabilecek yanlis anlasilmalar icin de biz basin olarak siz okuyucularimizdan anlayis bekliyoruz. Tesekkur ederim..

Bıçak: Özlenen Teraziderespor geri dönecek

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden Teraziderespor'da geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurul sonrası başkanlığa seçilen Fettah Bıçak, b...