Cumartesi, Ocak 24, 2009

Ertelenen derbi Babaeskispor'un

BABAESKİSPOR: 2 KIRKLARELİSPOR: 0

HABER-FOTO: METİN KARAKUŞ
Kırklareli Amatör Süper Futbol Ligi’nde oynanan erteleme maçında Babaeskispor, Kırklarelispor’u 2–0 net bir skorla mağlup etti.
Babaeski 100.Yıl Stadı’nda ki erteleme maçı öncesi Kaymakam Mustafa Demir, her iki kulüp arasındaki ezeli rekabet ve ebedi dostluğun güçlenerek devam etmesi temennisinde bulundu. Demir, ayrıca soyunma odasında Babaeskispor oyuncularına ve teknik kadroya moral olsun diye 50’şer TL prim dağıttı.
Erteleme maçı olmasına rağmen çok sayıda taraftar maç öncesi tribünde yerini aldı.
Babaeskispor ile Kırklarelispor arasında oynanan Trakya’nın derbi karşılaşmasını, Kırklareli İl Hakemlerinden Hüseyin Kaya, Okan Kurt ve Erkan Çelikkol üçlüsü yönetti. Her iki takımında temkinli futbol oynadığı karşılaşmanın ilk yarısında kalelerde gol sesi çıkmadı. Karşılaşmada ilk yarı tek ciddi gelişen pozisyonda 39.dk. Babaeskispor’dan Ali’nin kafa vuruşu direkten dışarı gitti. Karşılaşmada İlk yarı golsüz 0–0 berabere sona erdi.

Ev sahibi takım Babaeskispor, karşılaşmanın ikinci yarısında Ali’nin yerine giren Ozan’ın ceza alanı içerisinde rakip oyuncu Hakan tarafından düşürülmesiyle bir penaltı atışı kazandı. 69’da penaltı atışını kullanan Erman, topu farklı köşeye gönderdi: 1–0.
72’de bu sefer İlker’in sağ kanattan ortaladığı topa çok iyi yükselen Ozan, kafa ile farkı ikiye çıkard:ı 2–0. Karşılaşma 2–0 Babaeskispor’un galibiyeti ile sona erdi.
Oynanan bu zorlu karşılaşmada, sahada golleri atan Erman ve Ozan kırmızı kartla oyun dışı oldular.
Babaeskispor Antrenörü Günay Benice, yaptığı açıklamada, karşılaşmanın ilk yarısında iki takımında ortaya iyi bir futbol koyduğunu ama direkten dönen bir topun haricinde etkili bir pozisyonun olmadığını belirtti.Benice, karşılaşmada ikinci yarı oynadıkları güzel oyunla sonucu değiştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti: “Öncelikle Sayın Kaymakamımıza maç öncesi oyuncularıma verdiği primden dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü o bize çok büyük moral oldu. Maçı mutlak kazanmak için oyun içinde her türlü riski göze aldık. Tabii rakibimiz karşısında daha hırslı ve baskılı oyunumuz sonuç verdi. Yalnız ben sahada gördüğümüz kartlardan dolayı da çok üzgünüm. Bizi yalnız bırakmayıp izlemeye gelen tüm protokol üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Babaeskispor Kulüp Başkanı Mustafa Yamak ve Yönetim Kurulu Üyelerinin tam kadro bulunduğu karşılaşmayı; Kaymakam Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Murat Mayda, Belediye Başkanı M.Haluk Tezsezer, Kırklarelispor Kulüp Başkanı Kıvanç Kurtar, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Özşengül, CHP İlçe Sekreteri İlker Dursun, İl Genel Meclis Üyeleri Türkay Topal ve Cevdet Demir, şeref tribününden izlediler.

Hiç yorum yok:

Piyalepaşa'dan evinde kritik galibiyet

İstanbul 2.Amatör Lig 9.Grup'ta üst sıraları ilgilendiren mücadelede Beyoğlu temsilcisi Piyalepaşaspor, Güngören temsilcisi Şehzadebaşıs...